HŽPP

Izleti i manifestacije

Karlekom u bajku

Otkrijte bajkovit ogulinski kraj koji je bio inspiracija mnogim pričama za djecu

 U subotu 12. lipnja provedite dan s najmlađima i doživite bajku posjetom Ogulinskom festivalu bajke.

Ogulinski festival bajke je kulturno-umjetnička manifestacija koja kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva veliča ime najpoznatije hrvatske spisateljice za djecu Ivane Brlić-Mažuranić, rođene Ogulinke, kojoj su grad i okolica bili inspiracija za pisanje. Tada ogulinske ulice i trgovi poprimaju ruho festivalskih scena i postaju poprište interakcije izvođača i publike, kreativnog stvaralaštva i pozitivne energije.

Festival organiziraju Udruga Ogulinski festival bajke i Turistička zajednica Grada Ogulina.

Na ogulinskom željezničkom kolodvoru putnike vlaka Karlek dočekat će Regoč i Tintilinići te ih uz dobrodošlicu provesti do centra grada i ispričati priču o destinaciji, povijesti i zanimljivostima.

U centru grada bit će organizirano mnoštvo sadržaja; od sajma, kreativnih radionica i predstava do pripovjednog teatra. U sklopu Festivala održava se i biciklijada Ciklobajka koja oko 11 sati kreće iz centra grada prema ogulinskim jezerima Bukovnik, Sabljaci i Šmitovo jezero. Više informacija o programu možete pronaći ovdje.

 

Vozni red

Polazak: Zagreb Glavni kolodvor 9.00, Karlovac 9.41, Ogulin 10.39 sati

Povratak: Ogulin 16.45, Karlovac 17.45, Zagreb Glavni kolodvor 18.33 sati

 

Cijena karte iznosi 25 kuna, a uključuje prijevoz i vodiča (ne uključuje osobne troškove). Djeca do 6 godina putuju besplatno.

Karte se kupuju na blagajnama Zagreb Glavnog kolodvora i Karlovca, a za dodatna pitanja molimo Vas da kontaktirate Kontakt-centar HŽ Putničkog prijevoza na informacije@hzpp.hr ili 060/333-444.

Vožnja posebnog vlaka djelomično je sufinancirana iz projekta REGIAMOBIL u sklopu programa Središnja Europa.