HŽPP

Izdvajamo

Advent u Zagrebu

Putujte po posebnim pogodnostima

Zagrebački Advent će ove godine pokušati vratiti ugođaj koji mu je donio svjetsku prepoznatljivost i brojne nagrade. Na ulice grada vraća se  ono što će nas uvijek nasmijati i razvedriti, raznježiti i očarati: božićne dekoracije i ljupke drvene kućice, dražesnu glazbu i prigodne predstave, odličnu ugostiteljsku ponudu te nasmiješena rumena lica.

Tako će posjetitelji moći uživati na više od 20 uređenih lokacija, a ponuda uključuju bogate kulturne, umjetničke i tradicijske sadržaje, glazbene programe, božićne pjesme, valcer, suvenire i tradicijska jela, prigodne božićne poklone, licitare i medenjake, šarene ukrase, božićni nakit i suvenire, a nude ih obrtnici, likovni umjetnici i proizvođači tradicijskih hrvatskih proizvoda. Više o programu možete doznati na linku.

Svečano otvorenje bit će održano u subotu 26. studenoga u 17 sati paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu na Trgu bana Jelačića. Sat vremena kasnije bit će otvoren program na Gornjem gradu (plato Gradec). U 19 sati najavljeno je otvorenje Ledenog parka na Tomislavcu, dok će tradicionalno paljenje lampica na Zrinjevcu biti održano u 19.50 sati.

Tijekom Adventa u Zagrebu od 26. studenoga 2022. do 7. siječnja 2023. HŽ Putnički prijevoz svim posjetiteljima koji će doći vlakom nudi sljedeće pogodnosti:

  • 50% popusta na povratna putovanja u 1. i 2. razredu vlakova za putnike koji će petkom, subotom i nedjeljom putovati na Advent do Zagreb GK iz bilo kojeg kolodvora/stajališta u Hrvatskoj. Povratne karte uz 50 % popusta kupuju se na blagajnama HŽ Putničkog prijevoza ili u vlaku.
  • od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 24 sata, tj. zadnjeg vlaka s polaskom iz Zagreb GK putnici će se besplatno prevoziti u gradsko-prigradskom prijevozu Grada Zagreba na relaciji Dugo Selo – Zagreb GK – Savski Marof. Besplatne povratne karte preuzimaju se na blagajnama HŽ Putničkog prijevoza ili u vlaku.

Karte je potrebno ovjeriti na informacijskom pultu HŽ Putničkog prijevoza u zgradi Zagreb Glavnog kolodvora od 6 do 22 sata ili u Centru za posjetitelje TZ Grada Zagreba na Trgu bana Josipa Jelačića 11 (od ponedjeljka do petka od 9 do 22 sata, a vikendom i blagdanom od 10 do 18 sati. Centar za posjetitelje bit će zatvoren na Božić i Novu Godinu.).