HŽPP

Izdvajamo

22. humanitarna vožnja Tin-expressa

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom HŽ Putnički prijevoz i ove godine darovao humanitarnu vožnju

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 3. prosinca, HŽ Putnički prijevoz 22. humanitarnu vožnju darovao je djeci s invaliditetom i djeci bez roditelja i roditeljske skrbi. Na ovogodišnjoj vožnji sudjelovala su djeca iz Hrvatskog saveza za rijetke bolesti, Zaklade Hrvatska za djecu, zagrebačkih dječjih vrtića Potočnica i Duga te Taekwondo kluba Čigra koji organizira posebne programe za djecu s invaliditetom.

U okićenom vlaku bilo je oko 200 djece s roditeljima i voditeljima, a uz prigodni program djecu su dočekali sveti Nikola, Djed Božićnjak i pratiteljice s darovima. Nakon polaska vlaka s 1. perona Zagreb GK nasmijana dječja lica pratila su Djeda Božićnjaka, pjevala dječje božićne pjesme te plesala i radosno zavirivala u vrećice s darovima. Djeca su u veselom i prigodno okićenom vlaku bila oduševljena, a nekima od njih bila je to prva vožnja vlakom.  

Partner humanitarne vožnje je McDonalds, a darove za djecu osigurali su HŽ Putnički prijevoz, King ICT i Končar – Električna vozila.