HŽPP

Arhiva ponuda

Zvonimirovi dani u Kninu

Uz 50% popusta otputujte na spektakl oživljene prošlosti

Pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i u organizaciji Turističke zajednice grada Knina, Grada Knina, KUD-a „Kralj Zvonimir“ i Kninskog muzeja osmi put na kninskoj Tvrđavi održava se manifestacija „Zvonimirovi dani“. Na Tvrđavi tada oživljava XI. stoljeće i Zvonimirovo doba, čime postaje još atraktivnija za posjetitelje i građane Knina.

Manifestacija će se održavati od 3. i 4. lipnja 2016., a posjetitelji će se moći upoznati s poviješću, tradicijom i kulturnom baštinom hrvatskoga kraljevskog grada Knina kroz niz radionica i igraonica, uključujući streličarstvo, kovanje novca, rukovanje mačem i sajam starih obrta.

U sklopu manifestacije održat će se tradicionalni srednjovjekovni sajam. Ove godine „Zvonimirovi dani“ obogaćeni su novim programima, a za najmlađe organiziran je poseban dječji srednjovjekovni kutak, kako bi im se približili povijest i važnost Zvonimirovih dana.

HŽ Putnički prijevoz posjetiteljima ove manifestacije odobrava 50% popusta u 1. i 2. razredu redovnih vlakova. Popust se može koristiti od 2. do 5. lipnja 2016. iz svih kolodvora na području Republike Hrvatske i Republike Slovenije do kolodvora Knin i natrag.

Povratnu kartu potrebno je na poleđini ovjeriti pečatom organizatora TZG Knina na info-pultu na kninskoj tvrđavi.

Više informacija potražite na internet stranicama Turističke zajednice Grada Knina.