HŽPP

Vijesti

Zimski akvarel predstavljen u Ljubljani i Zagrebu

Predstavljanje splitske adventske ponude i ove je godine održano u Ljubljani i Zagrebu

Predstavnici Turističke zajednice Grada Splita i HŽ Putničkog prijevoza posjetili su 26. studenoga Ljubljanu, gdje su predstavili bogatu splitsku adventsku ponudu. Kako je najavljeno, Split će goste zagrijati i dijelićem izvorne, domaćinske atmosfere: natjecanjem Splićana i Splićanki na otvorenom u pripremanju bakalara, fritula i drugih domaćih specijaliteta, a delicije će se posjetiteljima dijeliti besplatno.

Dan kasnije, 27. studenoga predstavljanje Zimskog akvarela održalo se i u Zagrebu gdje su brojnim okupljenima prezentirane pogodnosti koje je Split ove godine pripremio za svoje posjetitelja. HŽPP u vrijeme adventskih događanja snižava cijene karata iz svih gradova prema Splitu za čak 50 posto, što za Zagrepčane znači posjet Splitu vlakom za svega 100 kuna. Vikendima će Split gostima Adventa osigurati i besplatan gradsko-prigradski prijevoz. Besplatan prijevoz subotom i nedjeljom bit će omogućen prigradskim vlakom na relaciji Kaštel Stari – Split – Kaštel Stari s polaskom iz Kaštel Starog u 9.41 sati i povratkom iz Splita u 14.03 sati.

Tijekom Zimskog akvarela splićane će zabavljati brojna velika estradna imena kao što su Giuliano, klape Šufit i Iskon, Dalmatino, Četiri tenora, Slavonija Band, Hari Rončević, Neno Belan & Fiumens i brojni drugi, a u Novu godinu splićane i njihove goste uvest će Jasmin Stavros i grupa Magazin koji su se predstavnicima Turističke zajednice pridružili i na promociji Zimskog akvarela u Ljubljani i Zagrebu.

Splićani ističu da imaju nešto što Zagreb nema; Advent uz sunčane naočale, a možda i uz kratke rukave.  

Naša je adventska priča skromnija i manjeg budžeta od zagrebačke, ali mi se i ne nadmećemo niti kopiramo. Partneri smo, a ne konkurenti. Svaki grad ima svoje specifičnosti, a mi smo u Splitu ove godine odlučili okrenuti se običajima, tradiciji i Advent vratiti samim Splićanima time što postaju dio adventskih događanja i manifestacija. Najvažnije je da turisti dođu u Hrvatsku, nije bitno u Zagreb, Split ili Dubrovnik. No, što je najbolje od svega, kako pokazuju i ankete, mnogi gosti pritom, recimo, posjete i zagrebački i splitski Advent – istaknula je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita. 

Izuzetno mi je drago što smo se i ove godine uključili u manifestaciju Zimski akvarel - adventske i božićne svečanosti u Splitu i građanima ponudili 50% popusta na povratna putovanja u Split. Temeljem izvrsne petogodišnje suradnje s Turističkom zajednicom grada Splita, HŽ Putnički prijevoz tijekom održavanja Adventa građanima Splita i okolice vikendima nudi i besplatne povratne vožnje u gradsko-prigradskom prijevozu Grada Splita. Nadamo se da će građani do 8. siječnja posjetiti Advent u Splitu i da će u Split doputovati upravo vlakom i bezbrižno uživati u bojama, okusima i mirisima zimskog akvarela - izjavio je Mladen Lugarić, član Uprave HŽ Putničkog prijevoza.