HŽPP
VAŽNA OBAVIJEST:

Željeznički prijevoz od 11. svibnja

Željeznički prijevoz od 11. svibnja

Od 11. svibnja uspostava željezničkog prijevoza

Od 11. svibnja uspostavlja se redoviti željeznički putnički prijevoz u unutarnjem prometu te će vlakovi voziti sukladno voznom redu osim manjeg dijela vlakova koji privremeno neće voziti. Radnim danom vozit će 642, subotom 379, a nedjeljom i neradnim danom 288 vlakova.

Međunarodni vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Srbiji i Mađarskoj i obrnuto neće voziti, kao ni   pogranični vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Mađarskoj i Srbiji i obrnuto. Iznimno, od 25. svibnja 2020. vozit će vlakovi 7500 Osijek 6.32 - Erdut 7.33 i 7501 Erdut 8.40 - Osijek 9.39.

Od 11. svibnja na dionicama pruga na kojima se izvode radovi privremeno ne voze zamjenski autobusi. Više informacija o radovima na dionicama pruga možete pronaći ovdje. Također, privremeno ne voze ni autobusi na relacijama Zadar – Knin – Zadar, Rijeka – Lupoglav – Rijeka, Virovitica – Banova Jaruga – Virovitica, Našice – Pleternica – Našice i Ploče – Metković – Ploče.

Ispostavljanje prijevoznih i rezervacijskih karata pri uvođenju zamjenskoga autobusnog prijevoza

Na dionicama pruga na kojima je zbog izvođenja radova uveden zamjenski autobusni prijevoz, putnici kupuju prijevozne karte za 2. razred putničkog vlaka bez naplate rezervacije sjedala/ležaja/postelje. U slučaju da prijevozna karta nije ispostavljena sukladno navedenom, putnik ima pravo na povrat više plaćenih sredstava.

Izmjene u polasku

Zbog radova na pruzi Zaprešić - Zabok vlak 992 (Zagreb GK 14.25 – Kotoriba 18.00) od ponedjeljka do subote polazi iz Zagreb GK u 15.10 sati, a nedjeljom u 14.25 sati.

Izmjene u unutarnjem prometu

Od 21. svibnja 2020. vlak 3101 Hromec 5:16 – Zabok 6:07 – Zagreb GK 7:06 zaustavljat će se u stajalištima Podsused, Gajnice, Vrapče i Kustošija te Zagreb Zapadnom kolodvoru.

Od 11. svibnja privremeno neće voziti određeni broj vlakova u unutarnjem prometu, dio vlakova vozit će nedjeljom i blagdanom, a dio vlakova vozit će na skraćenoj relaciji. Detaljnije možete pogledati u nastavku odabirom relacije:

Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u cilju smanjenja rizika od prenošenja bolesti COVID-19 putnicima se preporučuje održavanje razmaka od najmanje jednog metra te korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u vlak kako bi svi sudionici u prijevozu bili zaštićeni u najvećoj mogućoj mjeri. HŽPP je u vlakove i vagone postavio dozatore s dezinfekcijskim sredstvom te će putnici pri ulasku u vlak dezinficirati ruke. Također, sukladno preporukama HZJZ-a u vlakove i vagone postavljeni su plakati u cilju edukacije putnika o mjerama za suzbijanje širenja bolesti COVID-19 i preporukama vezanim uz korištenje željezničkog prijevoza, a HŽPP će provoditi mjere vezane uz čišćenje, prozračivanje i dezinfekciju putničkih prostora.

Više informacija o kupnji karata možete pronaći ovdje.

Molimo Vas da čuvate svoje zdravlje i zdravlje sugrađana te poštujete propisane mjere u cilju sprječavanja širenja bolesti COVID-19 (više na www.koronavirus.hr i www.hzjz.hr).

Informacije možete dobiti na brojevima telefona 060 333 444  (cijena poziva iz fiksne mreže je 1,74 kn / min, a iz mobilne 2,96 kn / min, HT dd) i  01 3782 583 te e-mailu informacije@hzpp.hr.