HŽPP

Vijesti

Vrbovčanima i dalje povoljniji prijevoz vlakom do Zagreba

Datum: 27.8.2018. 10:00:00
27. kolovoza potpisan je dodatak Ugovoru o poslovnoj suradnji između Grada Vrbovca i HŽ Putničkog prijevoza

Tim povodom u Uredu gradonačelnika Grada Vrbovca dodatak Ugovoru potpisali su Uprava HŽ Putničkog prijevoza predvođena predsjednikom Uprave Željkom Ukićem, i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, a na sastanku je bio nazočan i potpredsjednik Gradskog vijeća Vrbovca Stjepan Fotović. Time je nastavljena suradnja koja je uspostavljena prošle godine i koja je omogućila Vrbovčanima da jeftinije putuju vlakom do Zagreba.

U povodu potpisivanja dodatka Ugovoru gradonačelnik Vrbovca gradonačelnik Vrbovca izjavio je:

  • Ovo su zaista odlične vijesti za Vrbovec i velike uštede za naše radnike i studente. Nadamo se da će izgradnjom II. kolosijeka pruge Dugo Selo  - Križevci, Vrbovec dobiti dodatne vlakove do Zagreba i da ćemo bez gužvi i čekanja biti kvalitetnije povezani s glavnim gradom. Zahvaljujem Upravi HŽPP-a što je ponovno došla u Vrbovec i izašla nam u susret.

Predsjednik Uprave HŽPP-a Željko Ukić tom je prigodom istaknuo:

  • Želja nam da zajedno s Gradom Vrbovcem i dalje razvijamo integrirani prijevoz na području Zagrebačke županije. Stoga smo u dodatak Ugovora uveli i jednu novost te se obvezali da će HŽPP svaki mjesec ispostavljati jednu besplatnu studentsku kartu, kako bismo i dalje motivirali građane i studente s vrbovečkog područja na putovanje vlakom. Nadam se da smo uz ovu ponudu te ZET-HŽPP pretplatne karte i priključne karte za 3. zonu građanima Vrbovca olakšali putovanje.

Da podsjetimo, u cilju proširenja integriranoga prijevoza na ovom području 30. kolovoza 2017. potpisan je Ugovor o poslovnoj suradnji između Grada Vrbovca i HŽ Putničkog prijevoza, kojim se omogućuju povoljnija putovanja vlakom prema Zagrebu. Svim putnicima od 1. rujna 2017. omogućena je kupnja mjesečne i godišnje karte za željeznički prijevoz u 3. priključnoj zoni (Dugo Selo – Božjakovina – Vrbovec). Uz zajedničku mjesečnu/godišnju pretplatnu kartu ZET-HŽPP i priključnu kartu za 3. zonu, građani mogu koristiti prijevoz vlakom, autobusom i tramvajem.