HŽPP

Vijesti

Vožnja uz dječje priče

HŽ Putnički prijevoz i ove se godine pridružio obilježavanju Noći knjige

Od 21. do 24. travnja građani i njihova djeca mogli su poslušati omiljene dječje priče u 104 gradsko-prigradska vlaka Grada Zagreba.

Novi program „Putuj s knjigom“ u sklopu manifestacije Noć knjige 2017. predstavila je Sanja Vučković, predsjednica Udruge za zaštitu prava nakladnika:

- S knjigom će se putovati u prigradskim vlakovima na području Zagreba i okolice u kojima će se emitirati priče za djecu. Radi se o sjajnom programu koji će putnicima omogućiti da u javnom prijevozu slušaju audioknjige, što će također doprinijeti popularizaciji knjige i čitanja.

U vlakovima su djeca i odrasli mogli uživati u bajkama Hansa Christiana Andersena, Charlesa Perraulta, braće Grimm i Sergeja Prokofjeva, pričama Ivane Brlić Mažuranić i Vladimira Nazora te pjesmama Branka Ćopića i Grigora Viteza, koje je iz svoje edicije "Bakine priče" na korištenje ustupila Croatia records.

U povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige, manifestacija Noć knjige održava se šestu godinu zaredom na području cijele RH. Ove godine Noć knjige je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, a njezin program podupire i Odjel za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.