HŽPP

Arhiva ponuda

Vlakom na ogulinski Festival bajke

8. lipnja otputujte u Ogulin i uživajte u svijetu bajki

"Zašao neki momak u šumu Striborovu, a nije znao da je ono šuma začarana i da se u njoj svakojaka čuda zbivaju. Zbivala se u njoj čuda dobra, ali i naopaka - svakome po zasluzi.
Morala je pak ta šuma ostati začarana, dokle god u nju ne stupi onaj, kojemu je milija njegova nevolja, nego sva sreća ovoga svijeta...."

Želite li čuti što se dalje zbilo u Šumi Striborovoj ili saznati kako je Potjeh tražio istinu, kako je vedroj Nevi Nevičici ljubav važnija od bogatstva ili kako veliko prijateljstvo poput onoga Regoča i Kosjenke ne poznaje granice, pridružite nam se na posebnom vlaku i posjetite 14. Ogulinski festival bajke!

Čarobna prirodna baština ogulinskog kraja, burna povijesna zbivanja, najzanimljiviji lokalni događaji i ljudi, oduvijek su rasplamsavali maštu žitelja ogulinskog kraja. Narodna predaja oplemenila je svaki kutak toga kraja i predstavlja izuzetnu nematerijalnu ostavštinu. Najsnažniji doprinos uzdizanju vrijednosti narodne predaje dala je Ivana Brlić - Mažuranić u svojoj autobiografiji i Pričama iz davnine.

Stoga vas pozivamo da uživate u bogatom festivalskom programu. Otputujte 8. lipnja vlakom u Ogulin iz Zagreba ili Rijeke i doživite bajku!

 

Vozni red s polaskom iz Zagreba

Polazak: Zagreb GK 8.12 – Karlovac 9.05 –  Ogulin 10.12  sati

Povratak: Ogulin 16.17 –  Karlovac 17.27 – Zagreb GK 18.25 sati

 

Vozni red s polaskom iz Rijeke

Polazak: Rijeka 7.25 – Fužine 8.18 – Delnice 8.37 –  Skrad 8.53 – Moravice 9.11 – Ogulin 9.42 sati

Polasci iz Ogulina za Rijeku su u 16.01 sati i 18.40 sati.

Prodaja prijevoznih karata je na blagajnama po slijedećim cijenama:

  • iz  smjera Zagreba i Karlovca
    odrasli 40 kn, djeca od 4 do 12 godina 20 kuna, djeca do 4 godine besplatno (za najviše dvoje djece u pratnji roditelja, ostali plaćaju 20 kuna)
  • iz smjera Rijeke, Fužina, Delnica, Skrada i Moravica
    odrasli 40 kuna, djeca od 4 do 12 godina 20 kuna, djeca do 4 godine besplatno (za najviše dvoje djece u pratnji roditelja, ostali plaćaju 20 kuna)