HŽPP
VAŽNA OBAVIJEST:

Privremeno smanjen opseg prijevoza

Arhiva ponuda

Vlakom iz davnina u svijet bajki

U povodu 48. manifestacije posvećene svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić, 7. travnja 2019. prema Slavonskom Brodu krenuo je vlak oslikan motivima iz Priča iz davnine.

U suradnji s međunarodno priznatom multimedijskom umjetnicom Helenom Bulaja Madunić i Laboratorijem zabave, ove godine u povodu 145. rođendana Ivane Brlić Mažuranić priređen je najraznovrsniji program manifestacije pod pokroviteljstvom Grada Slavonskog Broda.

Pripovjedno putovanje „U svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić“ počelo je 6. travnja 2019. prikazivanjem animiranih filmova nastalih prema djelima spisateljice Ivane Brlić Mažuranić u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu. Ove godine prvi put organiziran je posebni „Vlak iz davnina“ koji je oslikan likovima iz bajki 7. travnja vozio na relaciji Zagreb – Slavonski Brod. U vlaku su bili Malik Tintilinić, Domaći, Palunko, Potjeh, Stribor i ostala likovi koji su pričajući bajke upotpunili proslavu rođendana Ivane Brlić Mažuranić, a mlade i starije putnike zabavljali su članovi zagrebačkoga etnobenda Balkalar.

Svečano otvorenje manifestacije održano je 7. travnja u 13.00 sati u prostorima Tvrđave Brod. Gradom su šetali likovi iz djela najpoznatije hrvatske spisateljice bajki, na različitim lokacijama pričale su se bajke, a posjetitelji su se mogli okrijepiti i na Pikniku iz davnina. Uz tradicionalne delicije slavonskog kraja, djeca i starije generacije sudjelovali su u brojnim radionicama i pričaonicama, a bio je održan i koncert benda Balkalar. 

U povodu održane manifestacije koja je okupilo mnoštvo posjetitelja, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda Hrvoje Andrić izjavio je:

  • Kad vidite svu tu razdraganu djecu koja su se uživjela u likove iz Ivaninih bajki, onda znate da ste odradili dobar posao. Sretni smo da je Slavonski Brod jučer posjetilo mnoštvo ljudi iz okolnih krajeva, kao i iz Zagreba, koji su uz puno smijeha i glazbe doputovali živopisnim Vlakom iz davnina. Sav trud itekako se isplatio!