HŽPP

Vijesti

Veseli Bjelovarac na Riječkom karnevalu

U nedjelju, 3. ožujka na relaciji Bjelovar – Križevci – Zagreb – Rijeka organizirana je vožnja karnevalskog vlaka „Veseli Bjelovarac“ kojim je na 36. Riječki karneval bilo prevezeno 200 putnika

Veseli Bjelovarci i njihovi gosti i ove su godine posjetili Riječki karneval vlakom. Njih 200- tinjak krenulo je u ranim jutarnjim satima iz Bjelovara i uz vesele taktove tamburaša otputovalo za Rijeku kako bi prisustvovali veseloj karnevalskoj povorci. Šarene maske, pjesma i ples obilježili su ovo veselo i prekrasno putovanje i druženje u vlaku.

Partneri projekta karnevalskog vlaka bili su Bjelovarsko-bilogorska županija i Koestlin koji je darovao ukusne proizvode kojima su se razveselili putnici. U vlaku je bila organizirana tombola u kojoj je svaki putnik dobio prigodni dar koji su pripremili drugi partneri projekta.

Međunarodna karnevalska povorka u Rijeci smotra je tradicijskih i urbanih karnevalskih grupa. U 12.00 sati krenula je spektakularna povorka sastavljena od 104 karnevalske grupe s gotovo 11.000 sudionika.

Tijekom održavanja karnevalske povorke za sve zainteresirane bilo je organizirano oslikavanje lica i prodaja karnevalskih suvenira. Prikazane maske i alegorijska kola prava su umjetnička djela u čije je nastajanje uložen golem trud. Riječki karneval već godinama je prepoznatljiv riječki brend koji privlači sve više stranih i domaćih ljubitelja maškaranih događanja.

Osim domaćina i brojnih posjetitelja iz cijele Hrvatske, međunarodnu karnevalsku povorku pratili su turisti iz Italije, Japana, Austrije, Njemačke, Bugarske, Mađarske i Slovenije.

Dijelić vesele atmosfere iz vlaka i s karnevala možete pogledati u galeriji!

Fotografije: Stefan Brajković / Tihomir Krznarić