HŽPP

Arhiva ponuda

Ultra party vlak

Ultra počela u vlaku
HŽ Putnički prijevoz, Enter radio Zagreb i agencija Travel2Ultra osmislili su Ultra party vlak kojim su ljubitelji elektroničke glazbe otputovali na Ultra Europe Festival, koji je od  10. do 12. srpnja bio održan na splitskom Poljudu.

Prije polaska vlaka u četvrtak 10. srpnja d 21.00 sat na terasi Garden Lounge Bara na zagrebačkom Glavnom kolodvoru za putnike Ultra party vlaka bio je organiziran warm up party, kojemu je domaćin bio Ivan Vukušić, voditelj i DJ Enter radija Zagreb. Nakon upoznavanja suputnika uz piće dobrodošlice, deset minuta iza ponoći vlak je krenuo prema Splitu. U izvrsnoj atmosferi uz ponudu hladnih pića putnici su plesali uz šestosatni set DJ-a Matrode, a Ultra party vlak izazivao je začuđene poglede i pljesak u kolodvorima u kojima se zaustavljao jer su putnici nastavljali plesati i izvan vlaka.  
S obzirom na ponudu pet različitih paketa za prijevoz vlakom, ulaznice i smještaj tijekom festivala, po dolasku u Split putnici su vožnju mogli nastaviti autobusom do kampa Beachville Camp u Omišu, u kojemu je bilo smješteno oko 3000 posjetitelja festivala. Druženje na plaži, dnevni partyji i  poslijepodnevni odlasci u Split na Ultra Europe Festival obilježili su atmosferu u kampu.
Nakon što je u ponedjeljak ujutro dio posjetitelja otišao kućama ili se nastavio zabavljati na Braču i Hvaru, putnici Ultra party vlaka nastavili su s provodom na cjelodnevnom tulumu na plaži, a u ponedjeljak 13. srpnja u 21.00 sat ponovno vlakom krenuli prema Zagrebu. Iznimno raspoloženi putnici nastavili su plesati do zagrebačkoga glavnog kolodvora uz najveće hitove elektroničke glazbe.

S obzirom na potencijal festivalskog turizma, HŽ Putnički prijevoz nastavlja surađivati s organizatorima glazbenih i kulturnih događanja, pri čemu putnicima nudi 40% popusta na putovanja vlakom, kao i organizaciju vožnje posebnih vlakova. Uz prijevoz na razne festivale, za sljedeću godinu najavljuje se i proširenje suradnje na promociji posebnog Ultra party vlaka:
- U sklopu turističke festivalske ponude HŽ Putnički prijevoz prepoznao je priliku za promociju zbog čega je inicirao suradnju s agencijom Travel2Ultra, Enter Radijom Zagreb i Ultra Europe Festivalom. Na taj način HŽ Putnički prijevoz promovira i potiče putovanja vlakom među mlađom populacijom. Karte su većinom prodane građanima Hrvatske, a za sljedeću godinu u planu je proširenje suradnje na susjedne zemlje (Slovenija, Mađarska, Austrija) iz kojih dolaze posjetitelji Ultra Europe Festivala. – istaknuo je Tomislav Šabić, direktor Prodaje i marketinga HŽ Putničkog prijevoza.

Na ovogodišnjem festivalu, koji je posjetiteljima pružio 100 sati konstantne glazbe, gostovali su Chemical Brothers, DJ-i Afrojack, Armin van Buuren, Alesso, David Guetta, Carl Cox, Nicky Romero,  Tiesto i ostale zvijezde svjetske elektroničke scene. Ultra Europe Festival ove je godine okupio 180.000 posjetitelja iz više od 140 zemalja, a prijenos uživo tijekom prva dva festivalska dana pratilo je čak 6,5 milijuna gledatelja.