HŽPP

Pogodnosti

Učenici

Iznimno sufinancirane učeničke karte ispostavljat će se kao polumjesečnje za siječanj 2018.

Mjesečne i godišnje karte

Za izdavanje karte potrebno je na blagajni kupiti iskaznicu po cijeni od 20 kn, uz koju treba priložiti potvrdu obrazovne ustanove o redovitom školovanju i fotografiju. Potvrdu obrazovne ustanove o redovitom školovanju možete preuzeti ovdje. 

Iskaznica vrijedi za jednu školsku godinu koja traje od 1. rujna jedne do 31. kolovoza druge godine.

Sufinancirane mjesečne karte za učenike mogu se kupiti od 1. do 5. u mjesecu. U dane do kupnje nove pretplatne karte, tj. do 5. u mjesecu (uključivo) učenici mogu koristiti mjesečnu pretplatnu kartu iz prošlog mjeseca.

Obzirom da drugo polugodište školske godine 2017/2018 započinje 15. siječnja, iznimno u siječnju sufinancirane učeničke karte ispostavljat će se kao polumjesečne do uključivo 19. siječnja 2018. U razdoblju od 15. do 19. siječnja 2018. učenici se mogu prevoziti na osnovu mjesečne prijevozne karte iz prosinca 2017.

Ako je učenik od 1. do 5. u mjesecu bolestan ili ne može osobno kupiti kartu, roditelj ili član uže obitelji može u tom razdoblju kupiti kartu za učenika, uz predočenje valjane iskaznice.

Prilikom kupnje sufinanciranih pretplatnih karata obavezan je podatak o osobnom identifikacijskom broju (OIB-u) učenika.

NOVO!  Prijevoz srednjoškolskih učenika u rujnu

Učenicima koji posjeduju pretplatne/priključne karte iz lipnja, srpnja ili kolovoza 2017. ili iskaznicu HŽ Putničkog prijevoza K – 18 iz školske godine 2016/17., iskaznica će vrijediti do 15. rujna.

Iskaznica K-18 prodaje se na blagajnama, a za izdavanje iskaznice potrebna je ovjerena potvrda školske ustanove o redovitom upisu u školsku godinu 2017/18., OIB učenika i fotografija.


Vikendom u pola cijene

Putujete li subotom, nedjeljom i blagdanom, nagrađujemo vas dodatnom pogodnošću! Uz predočenje mjesečne ili godišnje karte, ostvarite 50% popusta u 2. razredu vlakova (putovanje mora početi i završiti u dane vikenda/blagdana).