HŽPP

Arhiva ponuda

Svjetsko nogometno prvenstvo 2018.

Od 14. lipnja do 15. srpnja u Rusiji se održava Svjetsko nogometno prvenstvo 2018.

Od 14. lipnja do 15. srpnja u Rusiji će se održati 21. svjetsko nogometno prvenstvo 2018. Prvenstvo će okupiti 32 najjače svjetske reprezentacije, među kojima će biti i Hrvatska. Ukupno će se odigrati 64 utakmice na 12 stadiona u 11 gradova. Finale će se odigrati 15. srpnja 2018. na moskovskom stadionu Lužnjiki.

Hrvatska će igrati u skupini D gdje će se za prolaz u osminu finala boriti s reprezentacijama Argentine, Islanda i Nigerije. Svoje utakmice u skupini Hrvatska će igrati 16. lipnja u Kalinjingradu, 21. lipnja u Nižnji Novgorodu i 26. lipnja u Rostovu na Donu. Ako Hrvatska osvoji prvo ili drugo mjesto u skupini, u osmini finala za protivnika može očekivati Francusku, Peru, Dansku ili Australiju.

S obzirom da je do ožujka prodano više od 1,7 milijuna ulaznica, jasno je da se u Rusiji se očekuje dolazak brojnih navijača koji će na prvenstvo doputovati svim prijevoznim sredstvima pa tako i vlakom. Stoga je vrlo bitno pridržavati se pravila organizatora.

Za navijače s kupljenim ulaznicama za Svjetsko prvenstvo ukinut je vizni režim, a uvedene su i tzv. navijačke putovnice. Nakon kupnje ulaznice svaki će navijač moći ispuniti i jednostavan formular na stranici www.fan-id.ru i dobiti Fan ID koji je svakako poželjno imati pri ulasku u Rusiju. Navijačke putovnice moći će se dobiti poštom ili se podići u mjestima odigravanja utakmica, a bez njih neće biti dozvoljen ulazak na stadion. Posjedovanje navijačke putovnice omogućit će i besplatni prijevoz u gradu u kojem se održava utakmica te uvelike olakšavati prilaz i ulazak na stadion. Putovanja po Rusiji vlakom moguća su između gradova koji su relativno blizu i izvrsno povezani poput Moskve i Sankt Peterburga.

Za navijače s kupljenom kartom za utakmicu i Fan ID-om prijevoz vlakovima između gradova domaćina je besplatan. Kako bi ostvarili to pravo, navijači trebaju:

Osim vlakom, besplatan prijevoz omogućen je metroom i autobusima u gradskom i prigradskom prometu gradova domaćina.

Više informacija potražite u Uputama za međunarodne putnike koji putuju željeznicom za vrijeme Svjetskoga nogometnog prvenstva FIFA 2018. u Ruskoj Federaciji (preuzmite ovdje ).

Svim navijačima želimo sretan put i dobru zabavu, a Hrvatskoj reprezentaciji čim bolji plasman!