HŽPP

Arhiva ponuda

Svjetski dan zaštite okoliša

5. lipnja besplatno prevezite bicikl u vlakovima HŽ Putničkog prijevoza

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se 5. lipnja u više od 140 zemalja, a njime se potiče ekološka osviještenost i djelovanje na području zaštite okoliša.

Na poticaj Ujedinjenih naroda vlade i organizacije na ovaj dan već 46. godinu zaredom pokreću akcije kojima se promiče važnost zaštite okoliša. Tema ovogodišnje kampanje i mnogih događanja koja će se održati ovim povodom je borba protiv onečišćenja zraka, a glavna zemlja domaćin je Kina.

Ovogodišnji slogan je Vaš planet Vas treba - ujedinjenje u borbi protiv klimatskih promjena.

Uključite se u borbu protiv onečišćenja zraka! Koristite javni prijevoz, dijelite vožnju s drugima, vozite bicikl, hodajte, smanjite potrošnju mesa i mliječnih proizvoda, kompostirajte ostatke organske hrane, reciklirajte otpad i štedite energiju!

S obzirom da HŽ Putnički prijevoz svoju razvojnu politiku usmjerava prema načelima održiva razvoja i zaštite okoliša, povodom Svjetskog dana zaštite okoliša putnicima će biti odobren besplatan prijevoz bicikala na svim relacijama u RH u vlakovima koji postoji mogućnost prijevoza bicikala.

Više informacija o vlakovima u kojima se mogu prevesti bicikli i radovima na pruzi možete pronaći na sljedećim linkovima:

www.hzpp.hr/prijevoz-bicikala

 www.hzpp.hr/radovi-na-pruzi