HŽPP

Svečano otvorene Sportske igre mladih!

Sportske igre mladih 2015. otvorila je Križevcima predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović

Djeca, natjecatelji Sportskih igara mladih iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine u svojim su pozdravima okupljenima posebno istaknula da se raduju svakim igrama jer su one za njih druženje i radost uz sport.Posebnu podršku igrama dala je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović koja je pozdravila organizaciju igara i načela koje igre promiču: razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fairplay. 

Predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić istaknuo je značaj ove najljepše sportske priče, kao alternativu svim negativnim utjecajima suvremenog življenja, zahvalivši na podršci Predsjednici Republike Hrvatske , pomoćniku ministra znanosti, obrazovanja i sporta Tomislavu Paškvalinu, te županu Koprivničko-križevačkom Darku Korenu i gradonačelniku Križevaca Branku Hrgu.

I ove godine djeca će na natjecanja putovati vlakovima HŽ Putničkog prijevoza.

Svečanost otvaranja uveličao je i naš poznati atletičar Branko Zorko, koji je u pratnji brojne djece prošao ulicama grada nosivši baklju kojom je upaljen plamen igara.

Okupljena djeca su se tijekom dana natjecala u Coca-cola cupu, te brojnim drugim igrama i natjecanjima, a Turneja radosti u Križevcima završila je velikim vatrometom i koncertom Prljavog kazališta.