HŽPP
VAŽNA OBAVIJEST:

Privremeno smanjen opseg prijevoza

Arhiva ponuda

Suradnja nextbike sustava javnih bicikala i HŽ Putničkog prijevoza

Posebna pogodnost za putnike

Fotografija: nextbike

ARHIVA

Nextbike sustav javnih bicikala je zdrava i ekološki osviještena dopuna javnog gradskog prijevoza u Zagrebu i Šibeniku, a u svijetu postoji u više od 80 gradova. Ako se registrirate u Zagrebu ili Šibeniku, u svim ostalim gradovima sustav ćete moći koristiti bez dodatne naknade!

U prvih 15 mjeseci sustav javnih bicikala broji oko 5000 registriranih korisnika, ostvareno je oko 40.000 najmova bicikala, a korisnici su zajedno prešli više od 90.000 km što je više od 2 kruga oko ekvatora!

Nextbike i HŽ Putnički prijevoz ostvarili su suradnju u vidu zajedničke promocije ekološki održivih oblika javnog prijevoza vlakom i biciklom. 

Uz smanjenje prometnih gužvi, problema s parkiranjem, vožnja vlakom i biciklom pridonosi zaštiti i očuvanju okoliša.  

Nextbike stanice nalaze se na 12 najfrekventnijih lokacija u Zagrebu i 4 lokacije u Šibeniku.  

Bicikli su dostupni 24 sata, 7 dana u tjednu. Sustav je baziran na primjeni smart kartice koja očitava broj mobitela i PIN korisnika, mjesto i vrijeme najma i povrata unajmljenog bicikla. 

S VLAKA NA BICIKL!

Korisnici prigradskih i drugih vlakova dolaskom u Zagreb Glavni kolodvor svoje putovanje do odredišta mogu nastaviti javnim gradskim biciklom. Ova ponuda zanimljiva je i svim turistima koji zagrebačku metropolu mogu istražiti biciklima.

Sve dodatne informacije možete dobiti na info@nextbike.com i na službenoj stranici www.nextbike.hr. Sve novosti pratite na www.facebook.com/nextbike.hr.

Sjedni i vozi!