HŽPP
VAŽNA OBAVIJEST:

Obvezno nošenje zaštitnih maski

Izdvajamo

Sufinancirane mjesečne karte

Datum: 9.6.2020. 9:52:01
Ispostavljanje sufinanciranih karata za učenike

Ispostavljanje sufinanciranih karata za maturante za odlazak na državnu maturu, izradu i obranu završnog rada i učenika strukovnih škola za obavljanje prakse

 

Sukladno Odluci o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. sufinancirat / financirat će se:

  • Maturantima u strukovnim i umjetničkim programima financira se prijevoz za dane izrade i obrane završnog rada.
  • Svim maturantima u gimnazijskim, strukovnim i umjetničkim programima sufinancira se odlazak na državnu maturu.

Svi učenici trebaju predočiti potvrde od škole.

Mjesečne karte

Sufinancirane mjesečne karte učenici i studenti mogu kupiti isključivo od 1. do 5. u mjesecu. 

Obzirom da na pojedinim putničkim blagajnama nije moguće kupiti sufinancirane karte tijekom vikenda molimo korisnike da mjesečne sufinancirane karte kupe na vrijeme, a prema radnom vremenu putničke blagajne. 

U dane do kupnje nove pretplatne karte, tj. do 5. u mjesecu (uključivo) mogu se koristiti mjesečne pretplatne karte iz prošlog mjeseca.

Ako je učenik ili student od 1. do 5. u mjesecu bolestan ili ne može osobno kupiti kartu, roditelj ili član uže obitelji može u tom razdoblju kupiti kartu za učenika ili studenta, uz predočenje valjane iskaznice.

Prilikom kupovine sufinanciranih pretplatnih karata obavezan je podatak o osobnom identifikacijskom broju (OIB-u) učenika.