HŽPP

Akcijske ponude

Studenti

Putujte povoljnije tijekom cijele godine

Na temelju Zaključka Vlade RH od 27. rujna 2023. nastavlja se pilot-projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata po cijeni mjesečne karte od 9,95 EUR. Pilot-projekt nastavlja se provoditi od 1. listopada 2023. do 31. prosinca 2024. godine.

Pilot-projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, u 2. razredu redovnih vlakova na području RH za sve redovne studente.

Više informacija potražite ovdje.

Povoljnije putovanje do mjesta studiranja

Redovni studenti ostvaruju pravo na povoljnije putovanje od mjesta prebivališta do mjesta studiranja. Popis županija, gradova i općina koje omogućuju besplatan prijevoz studenata sa svojeg područja, te popis županija, gradova i općina koji sufinanciraju prijevoz studenata sa svojeg područja možete pogledati ovdje.

Indeks vrijedi više

Ostvarite 50% popusta na neograničen broj jednosmjernih i povratnih putovanja tijekom cijele godine. Popust vrijedi za redovne i izvanredne studente. 

Popust se ostvaruje na svim prodajnim mjestima temeljem pametne kartice. Cijena profila iznosi 50 kn . Profil vrijedi godinu dana od dana ispostavljanja, neovisno o akademskoj godini.

Više o pametnim karticama i načinu izrade pročitajte ovdje.

  • za ostvarivanje prava na studentski profil studenti moraju predočiti indeks ovjeren za tekući semestar ili potvrdu fakulteta o upisanom tekućem semestru. Status studenta moguće je dokazati predočenjem e-indexa ili iksice, uz predočenje dokumenta na kojemu su navedeni valjani matični podaci. 
  • potrebna fotografija dimenzija 3 x 3,5 cm