HŽPP

Vijesti

Slatinskim studentima besplatan prijevoz

Redovitim studentima s prebivalištem na području grada Slatine od početka sljedeće godine bit će smanjeni troškovi studiranja

Na temelju Ugovora s HŽ Putničkim prijevozom Grad Slatina obvezao se sufinancirati troškove prijevoza vlakom redovitih studenata sa slatinskog područja. Time će redoviti studenti koji podnesu zahtjev gradskoj upravi od 1. siječnja imati besplatan prijevoz vlakom u 2. razredu, za što će Grad sufinancirati troškove u punom iznosu redovite mjesečne karte. Studenti će tako putovati besplatno na relaciji Slatina - Virovitica Grad - Slatina, a pretplatna karta za putnički vlak vrijedit će bez doplate i u vlaku višeg ranga.Grad će sufinancirati i 50% troškova prijevoza redovitim studentima i za pojedinačne karte iz Slatine do mjesta studiranja, a s obzirom da HŽ Putnički prijevoz studentima odobrava 50% popusta, i ti će studenti putovati besplatno.

Za potrebe prijevoza redovitih studenata vlakom Grad je osigurao do 200.000 kuna s PDV-om. Mjesečne karte studenti će moći kupiti na blagajni kolodvora Slatina, a pojedinačne karte na blagajnama na temelju potvrde o sufinanciranom prijevozu Grada Slatine te priloženoga identifikacijskog dokumenta.

Sufinanciranjem troškova redovitih studenata Grad Slatina u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom pridonosi revitalizaciji željezničkog prijevoza i povećanju mobilnosti studentske populacije.