HŽPP

Arhiva ponuda

Sisački festival piva

Uz 50% popusta 14. rujna obiđite sisačke pivovare

HŽ Putnički prijevoz službeni je prijevoznik na sportska i kulturna događanja u gradu Sisku u 2019. godini. Posjetitelji manifestacija koje će se održavati u Sisku ostvaruju 50% popusta na povratne karte u redovnim vlakovima na relaciji Zagreb GK – Sisak – Zagreb GK. Kako bi ostvarili popust, putnici prilikom kupnje prijevoznih karata u Zagreb GK ili vlaku trebaju obavezno naglasiti svrhu putovanja, a povratnu kartu na poleđini ovjeriti pečatom organizatora u Turističkom informativnom centru TIC , Rimska ulica 13/a ili na blagajni restorana Mali kaptol.

Uz kupljenu povratnu kartu odobrava se besplatan prijevoz bicikala. Više informacija o  mogućnostima prijevoza bicikala u vlakovima možete provjeriti na www.hzpp.hr/prijevoz-bicikala .

Također, provjerite informacije i o eventualnom zamjenskom autobusnom prijevozu na www.hzpp.hr/stanje-u-prometu.

U sklopu Dana industrijske baštine i ove će se godine u subotu, 14. rujna na sisačkom korzu održati već prepoznatljiv Sisački festival piva. Program počinje u 15.00 sati obilaskom starih sisačkih pivovara. Ruta kreće od Stare pivovare (Obala Ruđera Boškovića 2), a završava kod Nove pivovare (danas klizalište Zibel, Gundulićeva bb). Za goste koji će na manifestaciju stići vlakom iz Zagreba u 14.42 sati, od kolodvora do Stare pivovare organiziran je prijevoz autobusom koji polazi u 14.50 sati.

Od 17.00 sati na korzu će se predstaviti 13 craft pivara iz cijele Hrvatske, od kojih su tri iz Siska, uz prigodnu gastronomsku ponudu. Brijačnica Ivančica i Spaček klub iz Siska sudjeluju u programu The Best Beards Beer Fest. Glazbeni gost ovogodišnjeg Sisačkog festivala piva je Rambo Amadeus, a koncert počinje u 21.00 sat.

Sisak je prvi grad u Hrvatskoj koji koristi bogatstvo svoje industrijske baštine. Priču je pokrenuo Gradski muzej Sisak organiziravši višednevnu manifestaciju pod nazivom Dani industrijske baštine, u sklopu koje se održava i Sisački festival piva pokrenut prije pet godina na 160. godišnjicu rada prve sisačke pivovare. Zgrada u kojoj se nekada proizvodilo pivo jedna je od najstarijih građevina industrijske baštine u Sisku. Organizatori Sisačkog festivala piva su Grad Sisak, Gradski muzej Sisak i Turistička zajednica grada Siska.

Više informacija na www.sisakturist.com