HŽPP

RUMOBIL

Sastanak projekta RUMOBIL u Hrvatskoj

Datum: 3.3.2017. 11:00:00
HŽ PP ugostio je međunarodni konzorcij na radnom sastanku svih projektnih partnera, 1. i 2. ožujka 2017. u Ozlju i Zagrebu.

Drugi radni sastanak projekta RUMOBIL održan je s ciljem zajedničke koordinacije projektnih aktivnosti i podrške partnera u njihovoj realizaciji. Budući je prvi dan sastanka održan u Ozlju, partnere je pozdravila gradonačelnica grada Ozlja Gordana Lipšinić, Renato Humić ispred HŽ Putničkog prijevoza i Arne Ehritt iz Ministarstva regionalnog razvoja i prometa pokrajine Saxony-Anhalt, vodećeg partnera projekta.

Tijekom prvog radnog dana, voditelji radnih paketa su u suradnji sa svim partnerima predstavili realizirane aktivnosti – od početka projekta svi partneri su podjednako odradili zadane aktivnosti sukladno planu te je ukupno izvršeno 25% projekta. To uključuje studijska putovanja, primjere dobre prakse i specifikaciju pilot-aktivnosti.

Razmjena mišljenja, rješavanje otvorenih pitanja sudionika s voditeljima radnih paketa te kolegama partnerima obilježilo je radni dan o Ozlju.

Kraj dana bio je rezerviran za uvid u pilot aktivnosti koje će HŽ PP provoditi na području Grada Ozlja od ožujka 2017. do kolovoza 2018. Radi se o posebnim vlakovima koji će voziti na različite manifestacije i događanja u Ozaljskom kraju.

Drugi dan u Zagrebu bio je rezerviran za evaluaciju svih ostvarenih aktivnosti, preporuke za komuniciranje aktivnosti prema javnosti s ciljem promocije samog projekta i njegovih rezultata, te dogovor oko daljnjih koraka i rokova.

Preporuke koje su dane i razmijenjena iskustva pomoći će svim partnerima u daljnjoj realizaciji projekta.