HŽPP

Sastanak partnera, lipanj 2021.

Pregled postignuća i dogovor prije ljetnog odmora

Sastanak partnera projekta MIMOSA održan je 28. i 29. lipnja 2021. godine. Iako se sastanak trebao održati u talijanskom gradu Bariju, zbog epidemiološke situacije i velikog broja partnera održan je online.

Nakon pozdravnih govora domaćina predstavnika regije Puglia, Zajedničkog tajništva i vodećeg partnera, održane su prezentacije i rasprava vezana uz sve radne pakete.

HŽPP je na sastanku u veljači predstavio preliminarni koncept analize koja se temelji na istraživanju provedenom u Rijeci i okolici, a s obzirom budući da je analiza u međuvremenu završena, na sastanku su usvojeni rezultati dokumenta „Analiza novih intermodalnih rješenja na liniji Rijeka  ̶  Šapjane“.

U sklopu projekta priprema se tzv. procedura velike promjene u vidu aktivnosti i budžeta pojedinih partnera, a prezentirani su i dodatno razvijeni alati za učinkovitije praćenje aktivnosti svih partnera na razini konzorcija (financije, postupci nabave, kašnjenja u isporukama).

S obzirom da pojedine pokazne aktivnosti počinju dobivati svoj oblik, komunikacijski dio projekta koji vodi HŽPP usredotočen je na 6 najvažnijih aktivnosti: objave na web stranici i društvenim mrežama, izradu komunikacijskog izvještaja za treće izvještajno razdoblje, objave za medije, izradu newslettera, promociju projekta u tiskanim publikacijama EU-a i događanja na projektnoj i lokalnoj razini.

 

Web: www.italy-croatia.eu/mimosa 

Twitter: @mimosa_project

LinkedIN: Mimosa Project

O projektu:

MIMOSA nastoji poboljšati ponudu održivih multimodalnih rješenja i usluga u javnom putničkom prijevozu te promovirati novi pristup mobilnosti putnika između Hrvatske i Italije. Partneri u projektu, među kojima su najvažniji regionalni i nacionalni dionici u Hrvatskoj i Italiji, pristupaju rješavanju izazova u cilju povećanja multimodalnosti i smanjenja utjecaja prometa na okoliš.

Program: Interreg Italy - Croatia

Poziv: Strateški​

Specifični cilj: Poboljšanje kvalitete, sigurnosti i održivosti okoliša te morskih i obalnih prijevoznih usluga i čvorova promocijom multimodalnosti u programskom području

Specifična tema: ' Mobilnost putnika '

Broj partnera: 18

Ukupna vrijednost projekta: 7,14 mil. EUR

Budžet HŽ PP: 450.130 EUR