HŽPP
VAŽNA OBAVIJEST:

Obvezno nošenje zaštitnih maski

Arhiva ponuda

Sajam cvijeća i ukrasnog bilja u Lipiku

Otputujte 19. svibnja i uživajte u bojama i mirisima

Izletnički vlak HŽ Putničkog prijevoza vozit će izletnike na Sajam cvijeća i ukrasnog bilja u Lipiku, u kojemu će biti organiziran doček putnika na željezničkom kolodvoru, turističko vođenje gradom, posjet Državnoj ergeli Lipik i crkvenom tornju - vidikovcu. 

U stoljetnom parku očekuje vas stotinjak izlagača cvijeća, ukrasnog bilja, alata i rukotvorina, 50 ručno rađenih cvjetnih instalacija, kvalitetna ugostiteljska ponuda jela i pića, kočija i jahanje, vožnja turističkim vlakićem, lunapark i razne animacije. 

Vozni red  

Polazak: Zagreb GK 8.17 – Maksimir 8.22 – Sesvete 8.30 – Dugo Selo 8.39 – Kutina 9.54 – Lipik 10.43

Povratak: Lipik 18.15 – Kutina 19.03 – Dugo Selo 20.16 – Sesvete 20.25 – Maksimir 20.33 – Zagreb GK 20.39

Cijena povratne karte iznosi 35 kuna.

Iskoristite sunčani vikend i dođite u slavonsku oazu mira i mašte. U stoljetnom gradskom parku koji je prepun maštovitih instalacija, izlagača cvijeća i ukrasnog bilja ćete se osjećati odmorni i spremni za sljedeći radni tjedan.

Neka Vam proljeće počne upravo u Lipiku.

Domaćini su za vas priredili turistički obilazak grada, posjet lipicancima u Državnoj ergeli Lipik i posjet vidikovcu u crkvenom tornju što je uključeno u cijenu karte. Sajam se održava cijeli dan u hladovini gradskog parka uz glazbeni program i ugostiteljsku ponudu. Po ulicama austrougarskog gradića se možete voziti kočijom s lipicancima i upoznati okolicu turističkim vlakićem. Na sajmu možete jahati na konjima, zabaviti se u lunaparku i svakako okusiti jela iz vremena baroka u 3 slijeda. U 16 sati je poslastica za ljubitelje cvijeća - predavanje i radionica vrtlarice Kornelije Benyovsky Šoštarić.

Više informacija o Sajmu cvijeća saznajte na internet stranicama Turističke zajednice, a da bi vam uistinu dočarali kako je to bilo prošle godine pogledajte članak i fotogaleriju.

Dođite u Lipik, na najljepši Sajam cvijeća i ukrasnog bilja u Slavoniji.