HŽPP

Vijesti

S jednom kartom u vlak i autobus

Od 1. rujna na području Rijeke, Bakra i Matulja putnici će se u vlakovima moći voziti s kartama Autotroleja bez nadoplate
 

Nakon što je na temelju Sporazuma o dugogodišnjem partnerstvu u razvoju integriranog prijevoza putnika na području Grada Rijeke, od 1. rujna 2018. uveden integrirani javni prijevoz, od 1. rujna do 14. prosinca 2019. putnici će bez nadoplate za putovanja vlakom koristiti mjesečne i pojedinačne karte autobusnog prijevoznika Autotrolej.

Karte Autotroleja vrijedit će u vlakovima u riječkom gradsko-prigradskom prijevozu na relaciji Jurdani - Rijeka - Škrljevo, a prijevoz autobusom i vlaom moći će koristiti i građani s područja Grada Bakra. Od  7. listopada u sustav integriranog prijevoza bit će uključeno i stajalište Permani.

Ugovor o poslovnoj suradnji na provedbi uključivanja željeznice u sustav javnog gradsko-prigradskog prijevoza Grada Rijeke, 30. kolovoza u Rijeci potpisali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, gradonačelnik Bakra Tomislav Klaić, načelnik Općine Matulji Mario Ćiković, član Uprave HŽ Putničkog prijevoza Mladen Lugarić i direktor Autotroleja Alberto Kontuš, a na potpisivanju Ugovora bio je nazočan i pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Primorsko-goranske županije Ljudevit Krpan.

Izrazivši zadovoljstvo nastavkom suradnje, gradonačelnik Obersnel istaknuo je:

- Potpuna integracija željeznice u javni gradski promet uslijedit će po izgradnji drugog kolosijeka između Škrljeva, Rijeke i Jurdana, a do tada ovim projektom želimo kod korisnika vratiti naviku korištenja željeznice za dnevna putovanja u grad i vraćanje iz njega. U tom cilju do kraja godine bit će otvorena i nova stajališta na području Bakra i Matulja, a dovršetak stajališta kod Teatra Fenice u centru Rijeke očekuje se u siječnju iduće godine.

Naglasivši važnost popularizacije javnog prijevoza član Uprave HŽ Putničkog prijevoza Lugarić izjavio je:

 - Uz povoljne cijene karata i usklađene vozne redove HŽ Putničkog prijevoza i Autotroleja, razvojem integriranog prijevoza uvjereni smo da ćemo privući putnike koji će koristiti vlak kao najbrži i najjeftiniji prijevoz. Nadam se da će građani time manje koristiti prijevoz automobilima, čime će se rasteretiti gradske prometnice, a građani brže doći do svog odredišta. 

Direktor Autotroleja Kontuš kazao je kako je uvođenje jedinstvenih putnih karata tek prvi korak u potpunoj integraciji željeznice u javni gradski promet, najavivši i preusmjeravanje dijela prigradskih autobusnih linija koje će se zaustavljati pokraj željezničkih kolodvora, kako bi se putnicima olakšalo korištenje željeznice u gradskom prijevozu.

Ostali dionici izrazili su zadovoljstvo uvođenjem integriranog prijevoza u cilju rasterećenja prometnica i povećanja sigurnosti te naglasili važnost izgradnje drugog kolosijeka između Jurdana i Škrljeva u cilju poticanja integriranog prijevoza te razvoja industrije i gospodarstva.

VOZNI RED
    Jurdani - Rijeka - Jurdani    Rijeka - Škrljevo - Zlobin - Rijeka