HŽPP
VAŽNA OBAVIJEST:

Obvezno nošenje zaštitnih maski

Arhiva ponuda

RUMOBIL vlakovi u ožujku i travnju

23. i 30. ožujka ''Putevima Slave Raškaj''

Tijekom ožujka i travnja ponovno će biti organizirane vožnje četiri izletnička vlaka u Ozalj u sklopu projekta RUMOBIL u organizaciji HŽ Putničkog prijevoza i Grada Ozlja.

U nastavku projekta Rumobil tijekom ožujka i travnja bit će organizirane vožnje četiri izletnička vlaka koja će voziti iz Zagreba i Karlovca prema Ozlju. Nakon velikog zanimanja za atraktivnu turističku rutu, svi zaljubljenici u prirodu i proljeće moći će posjetiti Ozalj te u mjesecu Slave Raškaj uživati na autentičnim lokacijama na kojima su nastala remek-djela slavne slikarice podrijetlom iz Ozlja. Program „Putevima Slave Raškaj“ sadrži turistički obilazak grada Ozlja, Starog grada i Zavičajnog muzeja Ozalj te posjet grobu Slave Raškaj u dvorištu crkve Sv. Vida, uz stručno vodstvo.

Tijekom travnja organizirani su programi „Proljetna buđenja u Jaškovu“ i posjet manifestaciji „Oldschool desant na Ozalj“. Na atraktivnoj lokaciji u dvorištu kurije gdje se nalazi Centar za pružanje usluga u zajednici u Jaškovu, 13. travnja bit će organizirane kreativne radionice (izrada skulpture od slame, izrada štrudle, izrada detoksikacijskih krema, degustacija prirodnih sokova i ostale) te predstavljanje lokalnih proizvođača hrane i OPG-ova. Ozaljsko okupljanje ljubitelja vintage životne filozofije na obali rijeke Kupe ima kultni status. Pridružite se 27. travnja zaljubljenicima u stare automobile, bicikle i motore iz Hrvatske i susjednih zemalja te uživajte u programu i druženju koje je organizirano na kupalištu s pogledom, a fakultativno posjetite i Zavičajni muzej Ozalj.

 

Informacije o  izletničkim vlakovima 23. i 30. ožujka 2019.

Putevima Slave Raškaj/OZALJ - Turistički obilazak „Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj“ (uključuje i posjet grobu Slave Raškaj), uz stručno vodstvo.

Cijena ulaznice za Zavičajni muzej Ozalj iznosi 10 kn.

 

Vozni red

Polazak: Zagreb GK 9.52 - dolazak u Karlovac u 10.46 nakon čega putnici presjedaju na vlak koji iz Karlovca polazi u 11.07 i u Ozalj dolazi u 11.36 sati.

Povratak: Ozalj 17. 10 – dolazak u Karlovac u 17.39 i veza odmah po dolasku putnika u Karlovac na vlak za Zagreb, dolazak u Zagreb u 18.25 sati.

 

Cijene karata

Cijena prijevoza na relaciji Zagreb – Ozalj – Zagreb iznosi 40 kn, a Karlovac – Ozalj – Karlovac 20 kn.

Djeca do 6 godina putuju besplatno.