HŽPP
VAŽNA OBAVIJEST:

Privremeno smanjen opseg prijevoza

Arhiva ponuda

Rimski dani

Uz 40% popusta otputujte na turističku i povijesnu manifestaciju u Vinkovce

Vinkovci, nazivani još i Colonie Aurelie Cibalae, imali su značajnu ulogu u povijesti kao grad u kojem su rođeni braća Valentinijan I. i Valens, jedini rimski carevi na području današnje Hrvatske.

Kakve još tajne drevnog Rima skrivaju Vinkovci, moći ćete otkriti na nadolazećim Rimskim danima. Ove godine osobito je bogat popratni program koji se odvija u tjednu prije glavnih događanja, a počinje Rimskom noći vina u hotelu Admiral 24. svibnja 2019. godine. Nakon toga slijedi niz edukativnih radionica u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci, ali i sportska događanja: Valens cup u dvorani osnovne škole A. G. Matoša te utrka s preprekama Valens Victorious. Zabave neće nedostajati ni za ljubitelje zabavne glazbe i craft piva jer ovaj dobar spoj i ove godine dio je Rimskih dana: Beeram domaće sa 15-ak pivara uz koncerte Prljavog kazališta (31. svibnja) i Psihomodo Popa (1. lipnja) garancija su dobre noćne zabave.

Ispred Gradskog muzeja Vinkovci sudionici će moći sudjelovati u nagradnoj igri Fiat lux. Riječ je o svojevrsnoj potrazi za blagom, za koju su djelatnici muzeja izradili keramičke lampice koje će biti skrivene na prostoru Trga dr. Franje Tuđmana, a one koji pronađu dobitnu lampicu očekuju zanimljive nagrade. Sve ovo izvrsna je pozivnica da posjetite ovogodišnje Rimske dane i saznate kako su u Rimsko doba živjele Cibalae.

HŽ Putnički prijevoz svim putnicima posjetiteljima ovog festivala odobrava 40% popusta u 1. i 2. razredu redovnih vlakova u unutarnjem prijevozu.

Popust se može koristiti od 30. svibnja do 3. lipnja 2019. isključivo za kupnju povratnih prijevoznih karata iz svih kolodvora do kolodvora Vinkovci i natrag. Prilikom kupnje prijevozne karte potrebno je naglasiti svrhu putovanja, a povratnu kartu na poleđini ovjeriti pečatom organizatora na info-pultu Turističke zajednice na Trgu dr. Franje Tuđmana petkom od 17.00 do 23.00, subotom od 10.00 do 23.00 i nedjeljom od 10.00 do 14.00 sati. 

Popust se ne može koristiti na udaljenostima kraćim od 25 km.

Više informacija potražite na  www.tz-vinkovci.hr .