HŽPP

Arhiva ponuda

Proljeće u izletničkim vlakovima

Otputujte na Festival igračaka, biciklijadu u Lonjsko polje i festival vina u Daruvar

Juicy Kids-express 21. i 22. 5. 2016.  

VLAKOM U SVIJET IGRE I IGRAČAKA ZA VELIKE I MALE

Treću godinu zaredom Ivanić Grad na dva dana postaje veliko igralište za djecu i sve one koji se tako osjećaju. Najveseliji festival u regiji otvara svoja vrata 21. svibnja i poziva vas na bezbrižnu igru u carstvu igračaka, brojne kazališne predstave i filmske projekcije dječje tematike, mnoštvo radionica i igraonica te izložbu raznovrsnih igračaka.

Ako želite provesti ugodan obiteljski vikend u druženju sa svojim najmlađima ili jednostavno želite probuditi dijete u sebi, tada je Festival igračaka pravo mjesto za vas.

Uz nastup najveselijih dječjih pjevačkih zborova, Festival igračaka okupit će domaće proizvođače igračaka, ali i renomirane svjetske brendove industrije igračaka, a popratni program tijekom dva festivalska dana obilovat će igrom, natjecanjima i zabavom.

Vozni red 

Polazak

Zagreb GK 9.00 - Maksimir 9.05 - Trnava 9.09 - Sesvete 9.15 - Dugo Selo 9.23 - Ivanić Grad 9.42 sati

Povratak

Ivanić Grada 17.10 - Dugo Selo 17.31 - Sesvete 17.38 - Trnava 17.44 - Maksimir 17.48 - Zagreb GK 17.53

Cijene karata

Karte za povratno putovanje od 14. svibnja prodavat će se na blagajnama u Zagreb GK-u, Maksimiru, Trnavi,  Čulincu, Sesvetama i Dugom Selu po cijeni od:

 • 20 kuna za odrasle
 • besplatno za djecu do 12 godina
 • 5 kuna za prijevoz bicikla.

Više o festivalu potražite na Facebooku.

Lonja bike-express  4. 6. 2016.

Otkrijte ljepote Lonjskog polja biciklom!

Pridružite nam se i ove godine na vožnji izletničkoga biciklističkog  vlaka Lonja bike-express i provedite dan u društvu prijatelja i ljubitelja prirode i biciklizma.

Po dolasku vlaka u Sunju bicikliste će dočekati organizatori biciklijade i djelatnici Parka prirode Lonjsko polje, koji će biti domaćini ovom cjelodnevnom izletu na kojemu će ih neprekidno pratiti i lokalni tamburaški bend.

Biciklijada će krenuti iz kolodvora u Sunji prema Lonjskom polju, a u selu Selišće Sunjsko tradicijskom će se skelom biciklisti prevesti preko rijeke Save i nastaviti voziti prema Čigoču, u kojemu je nakon 12 km vožnje na turističkom imanju Tradicije Čigoč planirano prvo odmorište.

Nakon osvježenja i razgledavanja europskog  sela roda, biciklistička povorka krenut će prema Mužilovčici, gdje se pruža mogućnost nezaboravnog pogleda na Lonjsko polje, na kojemu uz brojne ptice močvarice mirno pasu autohtone pasmine posavskog konja i turopoljske svinje. Nakon odmora  i osvježenja u lovačkoj kući, vijugavom posavskom cestom biciklisti će nastaviti vožnju kroz slikovita sela Suvoj, Trebež i Puska, do sela graditeljske baštine Krapje. U Krapju će sudionici uživati u duljem odmoru tijekom kojeg je planiran ručak, razgled posavske drvene arhitekture, vožnja turističkim brodom na rijeci Savi te kušanje i kupnja tradicijskih lokalnih proizvoda.

Nakon odmora izletnici će nastaviti kroz selo Drenov Bok prema Jasenovcu, u kojemu će razgledati Spomen područje, a potom se uputiti na kolodvor gdje će ih čekati Lonja bike-express i odvesti ih u Sisak, tj. Zagreb.  

Vozni red

Polazak

Zagreb GK 7.55 - Buzin 8.04 - Velika Gorica 8.10 - Lekenik 8.24 - Sisak 8.43 - Sunja 9.15

Povratak

Jasenovac 19.02 - Sunja 20.14 - Sisak 21.04 - Lekenik 21.23 - Velika Gorica 21.37 - Buzin 21.43 - Zagreb GK 21.54

Cijene karata

Karte za povratno putovanje uz prijevoz bicikla od 23. svibnja prodavat će se na blagajnama u kolodvorima Zagreb GK i Velika Gorica i stajalištu Buzin po cijeni od:

 • 50 kuna za odrasle
 • 40 kuna za djecu od 6 do 12 godina i umirovljenike
 • djeca do 6 godina besplatno (najviše dvoje djece, ostala djeca 20 kn)

Na blagajnama u kolodvorima Lekenik i Sisak karte će se prodavati po cijeni od:

 • 30 kuna za odrasle
 • 20 kuna za djecu od 6 do 12 godina i umirovljenike
 • djeca do 6 godina besplatno (najviše dvoje djece, ostala djeca 20 kn) 

Više o biciklijadi potražite na http://biciklijade.com/detail/1621.

Vinodar-express 11.6.2016.

Pridružite nam se na izletu vlakom u Daruvar, grad koji krasi titula najuređenijega malog grada kontinentalne Hrvatske.

Spoj zelenila i gradske arhitekture, kulturološka šarolikost i plodna vinogorja samo su jedni od razloga koji su pridonijeli toj laskavoj tituli. Daruvar je poznati lječilišni grad s tradicijom liječenja duljom od dva tisućljeća, a uz brojne povijesne građevine ponosi se i bogatom ponudom turističkih sadržaja.

U lipnju se održava manifestacija Vinodar – međunarodna izložba vina i sajam tradicionalnih proizvoda, najpoznatija i najvažnija manifestacija daruvarskog kraja i njegovih vinara.

U sklopu međunarodne izložbe Vinodar bit će organizirana stručna predavanja i ocjenjivanja vina, okrugli stolovi posvećeni uzgoju vinove loze i proizvodnji i čuvanju vina, kao i zabava za sve posjetitelje. Centar grada pretvorit će se u sajmeno središte s bogatom gastronomskom ponudom i sajmom tradicionalnih obrta, a u večernjim satima održat će se koncerti poznatih hrvatskih bendova koji garantiraju izvrsnu zabavu.

Uz obilazak grada i dvorca Janka Draškovića te brojne glazbene sadržaje i prodajnu izložbu eko-etno proizvoda, posjetitelji će moći otići i na kupanje u Daruvarske toplice.

Vozni red

Polazak

Zagreb GK 8.02 - Maksimir 8.07 - Trnava 8.11 - Sesvete 8.17 - Dugo Selo 8.27 - Ivanić Grad 8.47 - Kutina 9.49 - Daruvar 11.22

Povratak

Daruvar 20.00 - Kutina 21.29 - Ivanić Grad 22.29 - Dugo Selo 23.02 - Sesvete 23.11 - Trnava 23.18 - Maksimir 23.23 - Zagreb GK 23.29

Cijene karata

Povratne karte od 1. lipnja prodavat će se na blagajnama po cijeni od:

 • 20 kuna za odrasle
 • besplatno za djeca do 6 godina
 • 10 kuna za prijevoz bicikla.

Više o manifestaciji potražite na stranicama Grada Daruvara.