HŽPP

Vijesti

Produljena suradnja ZET i HŽPP

Mjesečne ZET-HŽPP karte i dalje 35% povoljnije

Nastavno na inicijalni ugovor između HŽ Putničkog prijevoza i ZET-a kojim su od 1. ožujka 2017. cijene mjesečnih ZET-HŽPP karata niže za 35 posto, potaknuti uspješnim rezultatima postignutim u prethodnoj godini HŽPP i ZET potpisali su 28. veljače 2018. godine aneks ugovora kojim je ugovorna suradnja na ZET-HŽPP kartama produljena na još godinu dana, odnosno do 28. veljače 2019. godine.

Smanjenjem cijena zajedničke opće, učeničke, studentske i umirovljeničke karte, karte za osobe s invaliditetom i socijalne pretplatne karte ZET-HŽPP znatno je porastao broj zajedničkih korisnika usluge prijevoza te je u protekloj godini prodano čak 50.000 zajedničkih pretplatnih karata i prevezeno više od 2 milijuna putnika. Time je građanima omogućena kupnja povoljnijih radničkih i đačkih mjesečnih karata, smanjio se promet osobnih automobila u Gradu Zagrebu, a olakšane su i dnevne migracije građana iz okolice u Grad Zagreb.

Nove povoljnije cijene karata, uz nove vlakove koji voze u gradsko-prigradskom prijevozu i novi moderan sustav prodaje karata pridonijeli su povećanju broja putnika i popularizaciji integriranog prijevoza.

Putnik koji posjeduje ZET-HŽPP mjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, uz predočenje karte može na blagajnama HŽ Putničkog prijevoza kupiti priključnu kartu kojom se produljuje prijevozni put vlakom.

Uz mjesečne i godišnje karte ZET-HŽPP te željezničke mjesečne i godišnje priključne karte za 1., 2., 3., 4. i 5. zonu korisnik ima pravo na neograničen broj putovanja vlakom, autobusom, tramvajem na području Grada Zagreba i vlakom u 1., 2., 3., 4. i 5. priključnoj zoni. Više o zonama i cijenama priključnih karata pročitajte ovdje.