HŽPP

Izdvajamo

Prijevoz studenata SDŽ-a

U cilju smanjenje rizika od prenošenja COVID-19 potrebno dostaviti potvrdu

Napomena:

Od ponedjeljka, 25. svibnja studenti koji ostvaruju pravo na besplatan prijevoz, uz pametnu karticu HŽPP-a mogu ponovno preuzimati besplatne karte u vlaku ili na blagajnama HŽ Putničkog prijevoza bez dodatne potvrde fakulteta / SDŽ.  

Nastavkom suradnje HŽPP-a i Splitsko-dalmatinske županije 16. listopada 2019. u sjedištu SDŽ-a potpisan je Ugovor o prijevozu redovitih studenata s prebivalištem na području SDŽ-a.

U ime SDŽ-a Ugovor je potpisao župan Blaženko Boban, a u ime HŽ Putničkog prijevoza predsjednik Uprave Željko Ukić i član Uprave Mladen Lugarić.

Nastavkom suradnje HŽ Putničkog prijevoza i Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) redovnim studentima s prebivalištem na području SDŽ-a od 14. listopada 2019. do 17. srpnja 2020. omogućava se besplatan željeznički prijevoz do mjesta školovanja u Hrvatskoj. Besplatan prijevoz studentima osiguravaju Županija i HŽ Putnički prijevoz u jednakim omjerima od 50%. Prijevoz studenata osiguran je u 2. razredu redovnih vlakova, a s pametnom karticom studenti će karte preuzimati na blagajnama HŽPP-a i u vlaku.

Kako bi ostvarili pravo na besplatan prijevoz, studenti trebaju popuniti zahtjev za izradu pametne kartice na koju će im biti dodijeljen profil studenta SDŽ-a, uz predočenje identifikacijskog dokumenta iz kojeg je vidljivo prebivalište na području SDŽ-a i potvrde SDŽ-a o statusu redovnog studenta. Cijena izrade studentskog profila iznosi 50 kn.

Studenti koji posjeduju pametnu karticu i koji nemaju dodijeljen profil trebaju popuniti zahtjev za izradu pametne kartice, uz predočenje identifikacijskog dokumenta iz kojeg je vidljivo prebivalište na području SDŽ-a i potvrde SDŽ-a o statusu redovnog studenta.

 Studenti koji posjeduju pametnu karticu i imaju dodijeljen profil studenta SDŽ-a, koji vrijedi godinu dana od dana ispostavljanja, trebaju predočiti identifikacijski dokumenti iz kojeg je vidljivo prebivalište na području SDŽ-a i potvrdu SDŽ-a o statusu redovnog studenta.  

Na temelju Sporazuma o dugogodišnjem partnerstvu u razvoju željezničkog prometa i unaprjeđenju integriranog prijevoza putnika na području Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije koji je sklopljen 30. travnja 2018. u Splitu, te Ugovora o besplatnom prijevozu studenata iz 2018. godine, ovime se nastavlja uspješna suradnja HŽ Putničkog prijevoza i Splitsko-dalmatinske županije u cilju povećanja mobilnosti i poboljšanja kvalitete života građana.

Nakon potpisivanja Ugovora predstavnici HŽPP-a i SDŽ-a raspravljali su o mogućnostima bolje povezanosti Splitsko-dalmatinske županije sa Zagrebom i ostalim gradovima te prijevozu ostalih kategorija putnika.

Temeljem prošlogodišnjeg ugovora redoviti studenti SDŽ-a ostvarili su 16.021 putovanje, od kojih  10.724 putovanja izvan SDŽ-a i 5.297 putovanja unutar SDŽ-a. U Splitsko-dalmatinskoj županiji u 2018. otpremljeno je 157.013 putnika, a u prvih devet mjeseci 2019. godine 122.908 putnika, što je za 2,3% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.