HŽPP

Vijesti

Prijevoz putnika na relaciji Zaprešić – Zabok

Na relaciji Zabok – Zaprešić – Zabok nastavljaju se radovi na modernizaciji i elektrifikaciji pruge

Zbog radova na modernizaciji i elektrifikaciji pruge Zaprešić – Zabok na relacijama Zaprešić – Zabok – Zaprešić, Zabok -Gornja Stubica - Zabok te Zabok – Bedekovčina – Zabok na snazi je posebna organizacija prijevoza putnika. Vozni red možete potražiti ovdje. Zbog posebne regulacije prometa očekuju se kašnjenja.

Na relaciji Zaprešić – Zabok – Zaprešić voze autobusi B i autobusi A, pri čemu se autobusi B zaustavljaju u Zaprešiću, Žeincima i Zaboku, a autobusi A u svim kolodvorima i stajalištima na prijevoznom putu.  Zbog veće cestovne udaljenosti između kolodvora te eventualnih gužvi na cestama na relaciji Zabok – Zaprešić – Zabok očekuje se produljenje voznog vremena A autobusa oko 15 minuta u odnosu na vozni red vlakova, a vozno vrijeme autobusa B pratit će vozno vrijeme vlakova, uz minimalna kašnjenja.

MJESTA ZAUSTAVLJANJA AUTOBUSA

na relaciji Zaprešić – Zabok – Zaprešić

 

Zaprešić

ispred kolodvorske zgrade

Novi Dvori

500 m od kolodvorske zgrade u Industrijskoj ulici kraj odvojka prema kolodvoru Novi Dvori (smjer Zaprešić - Zabok ), odnosno nasuprot odvojka (smjer Zabok - Zaprešić)

Pojatno

na glavnoj cesti u mjestu Pojatno (Ulica M. Gupca) na autobusnim stajalištima ZET-a

Kupljenovo

na glavnoj cesti (Ulica M. Gupca) na autobusnim stajalištima

Luka

na glavnoj cesti (Zagorska ulica) na autobusnom stajalištu pokraj trgovine Strahinjčica u smjeru Zabok – Zaprešić/

ugibalištu nasuprot Župne crkve sv. Roka u smjeru Zaprešić – Zabok

Žeinci

Autobusi A zaustavljaju se na glavnoj cesti (Zagorska ulica) na autobusnom ugibalištu pokraj spomenika, nasuprot  trgovini Trgostil.

Autobusi B zaustavljaju se na autobusnom stajalištu državne ceste D1.

Veliko Trgovišće

na glavnoj cesti (Ulica S. Radića) na autobusnom stajalištu u blizini Konzuma u smjeru Zabok - Zaprešić/ugibalištu ispred Konzuma u smjeru Zaprešić - Zabok

Zabok

ispred kolodvorske zgrade (Trg K. Š. Đalskog) 

MJESTA ZAUSTAVLJANJA AUTOBUSA

na relaciji Zabok – Bedekovčina – Zabok

Zabok

ispred kolodvorske zgrade (Trg K. Š. Đalskog) 

Hum Lug

u naselju Lug Zabočki na autobusnim stajalištima za oba smjera

Dubrava Zabočka

Smjer Bedekovčina – Zabok  - autobusno stajalište  150 metara prije skretanja za željezničko stajalište

Smjer Zabok – Bedekovčina -  ugibalište na skretanju za željezničko stajalište

(kućni broj 95)

Špičkovina

Smjer Bedekovčina  – Zabok – autobusno stajalište u Špičkovini (iza table mjesta Špičkovina)

Smjer Zabok – Bedekovčina – preko puta autobusnog stajallišta u Špičkovini

Više o projektu:

Projekt modernizacije i elektrifikacije pruge Zabok – Zaprešić vrijedan je 614,4 milijuna kuna, a 85% sredstava osigurano je iz Kohezijskog fonda EU putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Projektom su obuhvaćena oko 24 kilometra pruge koja će se elektrificirati i na kojoj će se omogućiti brzina do 120 km/h, čime će se vozna vremena putničkih vlakova smanjiti za 30 (sa sadašnjih 39 – 44 min na 28 min), a brzih vlakova za 50% (sa sadašnjih 31 min na 14 min). Rekonstruirat će se kolodvori, izgraditi novi peroni, pothodnici, nadstrešnice, parkirališta, kolodvor Zabok razdvojit će se na putnički i teretni dio te će se izgraditi nova zgrada za smještaj signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja te ureda za izvršno osoblje. Na stajalištima bit će osiguran sustav videonadzora te vizualnog i audio obavještavanja putnika. Uz to, bit će modernizirano 15 željezničko - cestovnih prijelaza te će se rekonstruirati postojeće pružne građevine te izgraditi nove kao što su četiri nova armiranobetonska mosta te jedan cestovni most. Planira se da će radovi biti završeni tijekom 2021. godine.