HŽPP
VAŽNA OBAVIJEST:

Obvezno nošenje zaštitnih maski

Prijevoz bicikala

NAPOMENA: U cilju smanjenja rizika od prenošenja bolesti COVID-19, od 11. svibnja privremeno neće voziti određeni broj vlakova u unutarnjem prometu, dio vlakova vozit će nedjeljom i blagdanom, a dio vlakova vozit će na skraćenoj relaciji, što može utjecati i na mogućnost prijevoza bicikala. Detaljnije informacije možete pogledati ovdje.

HŽ Putnički prijevoz nudi mogućnost prijevoza bicikala:

  • u svim vlakovima poput prtljage - bicikli su sklopljeni i upakirani tako da se kao osobna prtljaga mogu smjestiti u putnički odjeljak ili prostor predviđen za prtljagu 
  • u određenim vlakovima koji u sastavu imaju vagon s prostorom za smještaj bicikala (10 bicikala) ili prostor za smještaj bicikla.

Vozni red vlakova kojima je moguće prevesti bicikl u unutarnjem prijevozu možete preuzeti u nastavku odabirom relacije na kojoj želite putovati:

Zagreb GK – Sisak – Sunja – Volinja – Zagreb GK  

Zagreb GK – Novska – (Sisak) – Zagreb GK

Zagreb GK – Novska – Vinkovci – Tovarnik – Zagreb GK

Zagreb GK – Križevci – Koprivnica – Zagreb GK

Osijek – Koprivnica- Zagreb GK – (Rijeka) - Osijek

Zagreb - Ogulin - Knin - Split

Zagreb GK – Karlovac – Duga Resa - Ogulin – Moravice – Rijeka – Zagreb GK

Zagreb GK – Varaždin – Kotoriba – Zagreb GK

Varaždin – Koprivnica – Varaždin

Varaždin – Golubovec – Varaždin

Novoselec – Zagreb GK – Zaprešić – Savski Marof

Zagreb GK - Velika Gorica - Zagreb GK

Prijevoz bicikala u gradsko-prigradskom prijevozu Grada Zagreba

Vozni red vlakova kojima je moguće prevesti bicikl u gradsko-prigradskom prijevozu Grada Zagreba možete preuzeti u nastavku odabirom relacije na kojoj želite putovati.

Dugo Selo - Zagreb GK – Savski Marof- Harmica

Harmica - Savski Marof - Zagreb GK – Dugo Selo  

 

Prijevoz bicikla naplaćuje se kod vlakopratitelja u vlaku i na blagajnama kolodvora. Za prijevoz bicikala po smjeru putovanja naplaćuje se iznos od 15 kn bez obzira na kilometarsku udaljenost.

Prijevoz bicikla u međunarodnom prijevozu moguć je: 

  • u svim vlakovima poput prtljage - bicikli su sklopljeni i upakirani tako da se kao osobna prtljaga mogu smjestiti u putnički odjeljak ili prostor predviđen za prtljagu 
  • u vlakovima s posebnim prostorom za smještaj bicikala.

Vozni red vlakova kojima je moguće prevesti bicikl u međunarodnom prijevozu možete preuzeti u nastavku odabirom relacije na kojoj želite putovati.

Zagreb GK – Villach Hbf – Frankfurt Hbf – Zagreb GK

Zagreb GK – Maribor – Beč – Zagreb GK

Rijeka – Ljubljana – Budapest - Rijeka

Budapest - Zagreb - Ogulin - Split - Budapest

Cijena prijevoza bicikla na svim međunarodnim relacijama iznosi 5 eura (u kunskoj protuvrijednosti) po smjeru putovanja bez obzira na kilometarsku udaljenost , a karte se kupuju na međunarodnim blagajnama.

Napomena:
HŽ Putnički prijevoz ne odgovara za osobne stvari putnika pa tako ni za bicikl te se putnik o njemu mora brinuti sam, odnosno mora ga čuvati od moguće krađe ili oštećenja. 

U skladu s općim uvjetima prijevoza autobusnog prijevoznika, na relaciji Rijeka – Lupoglav – Rijeka ne pruža se usluga prijevoza bicikala.

Zainteresirani za prijevoz bicikla na drugoj relaciji ili drugim vlakom (brzim ili putničkim) i veće skupine putnika-biciklista, svoje putovanje mogu najaviti najmanje pet dana ranije kako bi se osigurao odgovarajući vagon.

Dodatne informacije i odgovore na upite o prijevozu bicikala putnici mogu dobiti na broju telefona +385 (0)1 3783 048 ili adresi elektroničke pošte