HŽPP

Vijesti

Predstavljen Advent u Zagrebu

Konferencijom za novinare, partnere i ostale uzvanike službeno je najavljen Advent u Zagrebu 2018.

Konferencijom za novinare, partnere i ostale uzvanike koja je održana 9. studenoga 2018. u Hotelu Esplanade službeno je najavljen Advent u Zagrebu 2018. Zagrebački Advent tri godine zaredom proglašen je najboljom takvom manifestacijom u Europi.

Uz direktoricu Turističke zajednice Grada Zagreba Martinu Bienenfeld koja je najavila Advent, konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i ministar turizma Gari Capelli te ostali uzvanici, a HŽ Putnički prijevoz predstavljali su predsjednik Uprave Željko Ukić te članovi Uprave Mladen Lugarić i Damir Rubčić. 

Advent u Zagrebu počet će 1. prosinca 2018. i trajati do 6. siječnja 2019. godine. Tijekom Adventa održat će se osam različitih festivala i niz prigodnih izložbi koji će Zagrepčane i njihove goste uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića. Cilj ovogodišnjeg Adventa je smanjiti konzumerizam i vratiti duh i ljepotu božićnog vremena zbog čega je povećan broj kulturnih događanja, a smanjen broj ugostiteljskih i suvenirskih kućica koje će većim korištenjem recikliranih proizvoda promovirati i ideje održivog turizma.

Uz već uobičajena događanja i lokacije, predstavit će se i tri nove lokacije: "Advent u Maksimiru" koji će u suradnji sa Zoološkim vrtom pružiti zabavu za cijelu obitelj, "Advent Stara Tkalča" koji će oživjeti tradicionalne zagrebačke obrte i duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola, te "Filmski Advent" u kinu Europa gdje će se prikazivati božićni filmovi za sve uzraste, a Prolaz sestara Baković bit će uređen kao set za snimanje božićnih filmova.

Kao osnovni motiv uzeli smo priče i bajke Ivane Brlić Mažuranić, upravo s njezinim bajkama otvorit ćemo ledeni park na Zrinjevcu, a i većina lokacija imat će neke od elemenata njezinih bajki. - rekla je Bienenfeld.

Ministar turizma Gari Capelli ocijenio je kako će Zagreb ove godine biti uistinu bajkovit. Ministar očekuje porast broja turista u odnosu na lani, kada je Zagreb posjetilo više od 120.000 gostiju, a ostvareni promet premašio je iznos od pola milijarde kuna. Na upravo završenom londonskom turističkom sajmu predstavnici Ministarstva turizma razgovarali su i sa stranim turoperatorima koji po prvi puta uvode posebne programe za Zagreb.

Zagreb će definitivno biti 'točka na i' hrvatskog turizma ove godine. Turistička sezona još traje i Advent u Zagrebu bit će posljednji podatak 31. prosinca o tome kakva je bila turistička sezona. - rekao je Capelli.

Zagrebački gradonačelnik  Milan Bandić rekao je kako su, kada je u pitanju zagrebački Advent, učili od boljih.

Mi smo učili od Beča i bolji smo od Beča. Razmišljamo već o idućoj godini, što ćemo novoga napraviti jer kad ste najbolji, morate stalno dizati ljestvicu. - rekao je Bandić.

HŽ Putnički prijevoz i ove će se godine uključiti kao jedan od partnera u organizaciji Adventa u Zagrebu. Tako će posjetitelji klizališta Ledeni park na Tomislavovom trgu u Zagrebu moći kupiti povratne karte uz 50% popusta te uz predočenje pojedinačne karte ili pametne kartice HŽ Putničkog prijevoza, moći kupiti i povoljnije ulaznice za klizalište. Osim toga posjetitelji manifestacije Advent u Zagrebu moći će kupiti karte uz 40% popusta, djeca od 6-12 godina uz 50% popusta dok će se djeca mlađa od 6 godina prevoziti besplatno. U sklopu Adventske ponude posjetitelji će moći kupiti i povoljnije karte za vlak do Ogulina gdje mogu posjetiti Ivaninu kuću bajke te uz kartu za vlak ostvariti i popust na ulaznice od 40%.

Više informacija o ponudi HŽ Putničkog prijevoza potražite ovdje.