HŽPP

Vijesti

Predstavljen Advent u Splitu

Na zagrebačkom Europskom trgu održana je promocija Adventa u Splitu

U subotu 19. studenoga na zagrebačkom Europskom trgu u organizaciji Turističke zajednice grada Splita održana je promocija Adventa u Splitu.

Osim pjesme, plesa i okusa Splita, danas smo u Zagreb donijeli i lijepo vrijeme.  Ponesite sunčane naočale i dobro raspoloženje jer pred nama je najljepši dio godine u kojem u kojem će Split ispričati najveseliju zimsku priču Dalmacije i pozivamo sve da nam se pridruže. -  rekla je Alijana Vukšić, direktorica TZ grada Splita.

Uz nastup benda Sunnysiders, promociji dalmatinskog adventa priključio se i HŽ Putnički prijevoz koji je građanima darovao besplatna povratna putovanja do Splita. Putovanje je osvojila rođena Splićanka Lukrecija, koja živi i radi u Zagrebu, koji je ushićeno istaknula:
- Presretna sam što sam dobila karte za vlak, jedino tako mogu putovati sa svojom koker španijelkom. Zasigurno ću tijekom adventa posjetiti Split i rodbinu i uživati u najlipšem mistu na svitu.  

TZ grada Splita nastavit će s promocijom adventa 8. prosinca na klizalištu zagrebačkoga Tomislavova trga, gdje će članovi splitskog KUD-a Jedinstvo plesati tradicionalne plesove na klizaljkama.

Splitska turistička ponuda predstavljena u Ljubljani

Splitska turistička ponuda s naglaskom na adventska događanja predstavljena je 22. studenoga u prostorijama Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani.

Turistički djelatnici Splita s gradonačelnikom Ivom Baldasarom i direktoricom Turističke zajednice grada Splita Alijanom Vukšić predstavili su cjelogodišnju turističku ponudu grada. Promociji splitskog turizma bila je nazočna i veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Sloveniji Vesna Terzić  te predstavnici hotelijera, turističkih agencija, HŽ Putničkog prijevoza i organizatora Ultra Europe Festivala.

Na predstavljanju grada Splita Alijana Vukšić je istaknula:
- Prezentacija splitske turističke ponude u glavnom gradu Slovenije organizira se treću godinu zaredom, što je zasigurno doprinijelo ovogodišnjem porastu broja slovenskih turista za 22% u dolascima i 19% u noćenjima.

Nakon prezentacije splitske turističke ponude gradonačelnik Baldasar izjavio je predstavnicima slovenskih medija:
- Ovo će sigurno dati motiv više našim susjedima i prijateljima iz Slovenije da nas u još veće broju posjete, ne samo ljeti već i tijekom cijele godine.

Na inicijativu podregije Split HŽ Putničkog prijevoza ove godine promociji su se pridružili predstavnici HŽPP-a, koji su predstavili posebnu ponudu za slovenske građane koji putuju na Advent u Splitu, kao i povoljna putovanja između Hrvatske i Slovenije.
- Izuzetno nam je drago što smo se s popustom od 40% za slovenske građane kao prijevoznik uključili u manifestaciju Advent u Splitu. Naime, HŽ Putnički prijevoz temeljem suradnje sa Slovenskim željeznicama osigurava 40% popusta za slovenske građane na niz manifestacija u RH, a isti popust Slovenske željeznice osiguravaju za hrvatske građane koji putuju na manifestacije u Sloveniji. Nadamo se da će slovenski građani posjetiti Advent u Splitu i da će u „najlipši grad na svitu“ doputovati upravo vlakom. – naglasila je glasnogovornica HŽPP-a Mihaela Tomurad Sušac.

Uz različite međunarodne ponude za povoljnija putovanja, HŽ Putnički prijevoz između Hrvatske i Slovenije godišnje preveze više od 50.000 putnika, a Hrvatsku i Sloveniju svakodnevno povezuje osam međunarodnih i 20 pograničnih vlakova.