HŽPP

Vijesti

Povoljniji prijevoz vlakom za branitelje

8. svibnja potpisan ugovor između HŽPP-a i Saveza udruga branitelja radnika RH

HŽ Putnički prijevoz i Savez udruga branitelja radnika Republike Hrvatske potpisali su ugovor kojim je osiguran popust za prijevoz vlakom za zaposlene i nezaposlene branitelje, branitelje koji koriste braniteljsku mirovinu i supružnike branitelja.

Ugovor su 8. svibnja 2018. potpisali predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić te članovi Uprave Mladen Lugarić i Damir Rubčić i predsjednik Saveza udruga branitelja radnika RH Siniša Mastelić.

U povodu potpisivanja Ugovora predsjednik Uprave HŽPP Željko Ukić izjavio je:

Cilj ove Uprave je popularizirati javni željeznički prijevoz i privući što više građana na korištenje prijevoza vlakom. Stoga nam je iznimno važno što smo ovim Ugovorom osigurali popust za braniteljske udruge. Vjerujemo da će branitelji koristiti popuste i da će biti zadovoljni uslugom koju im pruža HŽ Putnički prijevoz.

Predsjednik SUBR HR Siniša Mastelić naglasio je:

Savez okuplja 30.000 članova, a osiguravanje ovog popusta nam je bitno kako bismo našim članovima olakšali njihovu svakodnevicu. Na temelju novog Zakona o braniteljima osigurali smo povoljniji prijevoz za sve kategorije branitelja. S obzirom na braniteljski doprinos u stvaranju države, smatramo da naši članovi to zaslužuju te će se Savez i dalje zalagati za osiguravanje kvalitetnog života svim svojim članovima.

Ovom suradnjom osiguran je popust od 30 do 50% u redovitim vlakovima na području RH za braniteljske udruge koje su članice Saveza udruga branitelja, a radi se o udrugama ZUBZH Zagrebački holding, UBIDRHŽ Hrvatske željeznice, UBIDRHŽ Rijeka, UDVRD Hrvatske šume, UB RIZ Odašiljači, UDVDR Klub INA, UHB HEP 90-95, UHB Petrokemija, UDVDRSV Đuro Đaković i KUSDR-HPT.