HŽPP

Vijesti

Povoljniji prijevoz članovima DODIR-a

HŽPP i Hrvatski savez gluhoslijepih osoba DODIR potpisali ugovor o suradnji

30. svibnja 2018. HŽ Putnički prijevoz i Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir potpisali su ugovor kojim je članovima Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba DODIR osiguran povoljniji prijevoz vlakom. Hrvatski savez gluhoslijepih osoba „Dodir“ od 1994. djeluje na području Republike Hrvatske zajedno s pet udruga članica u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Lovranu i Varaždinu.

Ugovorom je omogućeno korištenje 50% popusta za članove DODIR-a i jednu osobu u pratnji u svim redovitim vlakovima u unutarnjem prometu. Kako bi ostvarili pravo na popust, članovi DODIR-a trebaju uz predočenje članske iskaznice DODIR-a, na blagajni zatražiti izdavanje pametne kartice s profilom ''Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir'' po cijeni od 50 kn, a prilikom pregleda karata člansku iskaznicu trebaju pokazati na zahtjev vlakopratnog osoblja. U cilju  kvalitetnije suradnje, DODIR će svoje članove upućivati na prijevoz vlakom, a putem svojim medijskih kanala dodatno će promovirati ponudu HŽ Putničkog prijevoza.

Obje strane izrazile su zadovoljstvo potpisivanjem ugovora o suradnji, a tom prilikom predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić istaknuo je:

Izuzetno nam je drago što danas potpisujemo ovaj ugovor o suradnji. S obzirom da HŽ Putnički prijevoz pruža uslugu javnog prijevoza, smatram da je zaista društveno odgovorno omogućiti dostojanstven i ravnopravan suživot gluhoslijepim osobama. U cilju poboljšanja mobilnosti i kvalitete života gluhoslijepih osoba, nadam se da ćemo ovom humanom gestom članovima udruge DODIR barem malo olakšati svakodnevicu.

Sanja Tarczay, predsjednica Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir izjavila je:

S obzirom da se ove godine obilježava 50 godina od smrti gluhoslijepe spisateljice i aktivistice Helen Keller, drago nam je da smo ovaj ugovor potpisali baš u ovoj godini. S obzirom da su gluhoslijepe osobe izolirane u zajednici, HŽ Putnički prijevoz pružio nam je mogućnost da po povoljnim cijenama uz pratnju posjetimo rodbinu i prijatelje, na čemu smo vam neizmjerno zahvalni. Stoga ćemo u našim daljnjim aktivnostima ovaj primjer isticati kao primjer dobre prakse, a nadam se da će i druge institucije slijediti vaš primjer i prepoznati važnost društveno odgovornog poslovanja.