HŽPP

Vijesti

Potpisani ugovori

Studentima i zaposlenicima Sveučilišta Sjever povoljnija putovanja vlakom

5. ožujka 2020. na Sveučilištu Sjever u Varaždinu potpisani su ugovori kojima studenti i zaposlenici Sveučilišta Sjever ostvaruju povoljnija putovanja vlakom. Uz to, studenti će dobiti priliku za sudjelovanje u osmišljavanju marketinških aktivnosti HŽPP-a.

Ugovor su potpisali rektor Sveučilišta Sjever dr. sc. Marin Milković te članovi Uprave Mladen Lugarić i Damir Rubčić. Potpisivanju ugovora bila je nazočna i direktorica Prodaje i marketinga HŽPP-a Snježana Malinović, šef Regionalne jedinice Varaždin Vedran Blažić i voditeljica Centra za integrirani prijevoz Suzana Ivić te prorektor Sveučilišnog centra Varaždin prof. dr. sc. Damir Vusić, pročelnik Odsjeka za medijski dizajn doc. art. dr. sc. Mario Periša i predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta Sjever Višeslav Kirinić.

U povodu potpisivanja Ugovora rektor Milković istaknuo je:

- Potpisom ovih ugovora odobravaju se znatne pogodnosti i popusti za zaposlenike u smislu dolaska i odlaska s posla, kao i za pojedinačna putovanja, a za redovite i izvanredne studente Sveučilišta Sjever odobravaju se brojni popusti na redovite prijevozne cijene. Osim brojnih pogodnosti za zaposlenike i studente Sveučilišta Sjever, potpisivanjem ovih ugovora proširit će se suradnja između ustanova na obostrano zadovoljstvo i u drugim područjima djelovanja.

Zahvalivši rektoru na suradnji član Uprave HŽPP-a Mladen Lugarić izjavio je:

- Potpisivanjem ovog ugovora studentima i zaposlenicima Sveučilišta Sjever omogućit ćemo povoljnija putovanja i na taj način olakšati im kućni budžet. Također, želimo upoznati buduće stručnjake iz područja marketinga i uključiti ih u naše projekte, kako bi stekli korisna iskustva i prakse koje će primjenjivati u budućem radu, pri čemu ćemo novim generacijama mladih stručnjaka nastojati pružiti profesionalnu potporu u cilju razvoja njihovih kompetencija.

Na temelju Ugovora o poslovnoj suradnji redovni i izvanredni studenti Sveučilišta Sjever ostvaruju 50 % popusta na pojedinačna putovanja vlakom te 75 % popusta na putovanja u organiziranim skupinama. Uz to, HŽPP će studentima Sveučilišta Sjever kojima budu dodijeljene rektorove nagrade osigurati besplatno putovanje na području RH, a besplatna putovanja moći će ostvariti i studenti koji će koji će biti uključeni u osmišljavanje marketinških aktivnosti i kampanja HŽPP-a.

Da bi ostvarili popuste, studenti trebaju izraditi pametnu karticu HŽPP-a uz predočenje indeksa ovjerenog za tekući semestar ili potvrde fakulteta o upisanom semestru (status studenta može se dokazati i e-indeksom ili tzv. iksicom, uz predočenje identifikacijskog dokumenta). Za izradu pametne kartice potrebno je priložiti fotografiju, a izrada pametne kartice iznosi 50 kn. Ugovor se primjenjuje do 30. rujna 2020. godine.

Temeljem poslovne suradnje Sveučilište Sjever informirat će studente o pogodnostima i promovirati suradnju s HŽPP-om putem komunikacijskih i promotivnih kanala, uključujući konferencije i manifestacije u organizaciji Sveučilišta. Uz to, u vlakovima HŽPP-a bit će održana izložba radova studenata Sveučilišta Sjever.

Također, potpisan je i Ugovor o prijevozu zaposlenika Sveučilišta Sjever vlakom koji ostvaruju 30 % popusta na pojedinačna putovanja na relacijama duljim od 25 km, a zaposlenici će ostvarivati i

popuste na opće pretplatne godišnje karte ovisno o broju kupljenih karata. Ugovor se primjenjuje do 28. veljače 2021. godine. Da bi ostvarili popuste, zaposlenici trebaju izraditi pametnu karticu (cijena izrade 30 kn + fotografija) na temelju potvrde o zaposlenju na Sveučilištu Sjever.

Sveučilište Sjever sa sjedištem u Koprivnici osnovano je 2015. godine. Različiti preddiplomski, diplomski i postdiplomski studijski programi održavaju se u sveučilišnim centrima u Varaždinu i Koprivnici, a Sveučilište okuplja 4.100 studenata i 350 zaposlenika. Više informacija možete pronaći na www.unin.hr .