HŽPP

Vijesti

Potpisan Ugovor za nabavu devet kompleta osovinskih sklopova

10. studenoga 2017. potpisan je Ugovor za nabavu devet kompleta osovinskih sklopova za električne lokomotive serije 1 141 i 1 142 u vlasništvu HŽ Putničkog prijevoza.

10. studenoga 2017. potpisan je Ugovor za nabavu devet kompleta osovinskih sklopova za električne lokomotive serije 1 141 i 1 142 u vlasništvu HŽ Putničkog prijevoza. Ugovor su potpisali predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza mr. sc. Željko Ukić te članovi Uprave Mladen Lugarić i Damir Rubčić i član Uprave Đuro Đaković Strojna obrada Hrvoje Kekez. Ugovor se financira zajmom Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD). 

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 2.194.200,00 HRK bez PDV-a. Osovinski sklopovi iz ovog ugovora bit će korišteni kao agregatna zamjena čime će se povećati efikasnost poslovanja, odnosno smanjiti vrijeme zadržavanja lokomotiva izvan prometa. Ugovorom je definirana isporuka robe u roku od 120 dana.  

Prilikom potpisivanja ugovora Željko Ukić je istaknuo:

Ovo je sedmi ugovor koji potpisujemo za modernizaciju voznog parka HŽ Putničkog prijevoza, za koju su sredstva osigurana zajmom IBRD-a. Održavanje vozila nam je izuzetno važan segment poslovanja. Ukupna vrijednost ulaganja po ovim ugovorima je gotovo 72 milijuna kuna. Najviše me raduje što je i ovaj posao dobila domaća industrija, čime se daje dodatni doprinos hrvatskom gospodarstvu. HŽPP će i dalje ulagati u modernizaciju voznog parka kako bi osigurali što bolju kvalitetu usluge.

Hrvoje Kekez je istaknuo:

Naše poduzeće više od 40 godina proizvodi i održava osovinske sklopove i drago mi je da je naša stručnost u tom poslu udovoljila svim uvjetima ovog natječaja HŽ Putničkog prijevoza. Iako radimo i za druga tržišta u Europi, raduje nas proizvodnja za domaća poduzeća te se nadamo da ćemo i u budućem razdoblju jednako uspješno surađivati.

U sklopu zajma IBRD-a za financiranje Projekta održivog razvoja hrvatskoga željezničkog sektora, čiji je korisnik i HŽ Putnički prijevoz, financira se i obnova voznog parka radi poboljšanja njegove efikasnosti. Cjelokupni iznos zajma za HŽ Putnički prijevoz iznosi 43 milijuna eura.