HŽPP

Arhiva ponuda

Pedalafest 2018.

Svijest jača na dva kotača!

Udruga Sindikat biciklista organizira 4. Pedalafest koji će se ove godine održati od 25. do 27. svibnja u Art parku i Chillout hostelu u Tomićevoj ulici u Zagrebu. Uz brojne edukativne sadržaje, osmišljen je i zabavni te glazbeni program koji će u Zagreb donijeti pozitivnu biciklističku atmosferu.

Pedalafest je jedini festival takve vrste u Hrvatskoj, a organizira se svake 2 godine. U sklopu festivala održavaju se predavanja regionalnih i inozemnih stručnjaka, radionice, konferencije, koncerti, izložbe i druga događanja.

HŽ Putnički prijevoz svim putnicima - posjetiteljima ove manifestacije odobrava 40% popusta u 1. i 2. razredu redovnih vlakova. Za sve korisnike navedenog popusta prijevoz bicikla je besplatan, a moguć samo u onim vlakovima koji su predviđeni za prijevoz bicikala (više na www.hzpp.hr/prijevoz-bicikala).

Popust se može koristiti od 24. svibnja u 0.01 sat do 28. svibnja 2018. u 24.00 sata, isključivo za kupnju povratnih prijevoznih karata iz svih kolodvora na prugama HŽ-a do Zagreb GK i natrag. Prilikom kupnje karte potrebno je naglasiti svrhu putovanja, a povratnu kartu na poleđini ovjeriti pečatom organizatora na informacijskom pultu.

Sva događanja na festivalu su besplatna pa će posjetitelji tako moći poslušati predavanja međunarodnih stručnjaka iz područja biciklizma i urbanog planiranja s obzirom da je festival pokrenut kako bi se poboljšala biciklistička infrastruktura te potaknuli građani na osvješteniji, zdraviji, ali i zabavniji način prometovanja.

Više informacija na www.pedalafest.eu

Sindikat biciklista je volonterska udruga koja se zalaže za poboljšanje uvjeta za korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog prijevoznog sredstva. Zagovaramo i radimo na transformaciji gradova u čiste, sigurne, ugodne i zelene gradove, po mjeri čovjeka, promičući bicikliranje i javni prijevoz kao poželjne oblike prijevoza koji u sinergiji daju još bolje rezultate mobilnosti.

www.sindikatbiciklista.hr