HŽPP

Izleti i manifestacije

Otputujte u Sisak na manifestacije uz 50% popusta

29. lipnja posjetite rode u Čigoču

HŽ Putnički prijevoz službeni je prijevoznik na sportska i kulturna događanja u gradu Sisku u 2019. godini. Posjetitelji manifestacija koje će se održavati u Sisku ostvaruju 50% popusta na povratne karte u redovnim vlakovima na relaciji Zagreb GK – Sisak – Zagreb GK.

Kako bi ostvarili popust, putnici prilikom kupnje prijevoznih karata na Zagreb GK ili u vlaku trebaju naglasiti svrhu putovanja, a povratnu kartu na poleđini ovjeriti pečatom organizatora na mjestu održavanja manifestacije.

Uz kupljenu povratnu kartu odobrava se besplatan prijevoz bicikala. Više informacija o  mogućnostima prijevoza bicikala u vlakovima možete provjeriti na www.hzpp.hr/prijevoz-bicikala. Također, provjerite informacije i o eventualnom zamjenskom autobusnom prijevozu na www.hzpp.hr/stanje-u-prometu .  

50% popusta vrijedi za sljedeće manifestacije u navedene dane:

 • 1. lipnja 2019. – 28. Sisak Cup 2019. međunarodni karate turnir i koncert Nine Badrić
 • 2. lipnja 2019. – Prvenstvo RH u sportskim plesovima
 • 4. lipnja 2019. – Dan grada Siska i koncert Darka Rundeka
 • 7. lipnja 2019. – SOELA i izložba električnih i hibridnih vozila
 • 8. lipnja 2019.  – SOELA, 7. utrka solarnih automobila, Na valovima rijeke Kupe, Renesansni šahovski turnir i koncert VA Lipe
 • 5. - 9. lipnja 2019. – Međunarodni šahovski turnir Sisak
 • 7. - 9.  lipnja 2019. – Sisački gimnastički vikend
 • 15. lipnja 2019. – Na valovima rijeke Kupe i Sisački lipanjski susreti
 • 16. -19. lipnja 2019. – Državno prvenstvo u cestovnom biciklizmu
 • 21. lipnja 2019. – City games
 • 22. lipnja 2019. – Bojevi za Sisak i Basket Tour 2019
 • 29. lipnja 2019. – Štrokovo – Dan roda u Čigoču

DAN GRADA SISKA

Grad Sisak slavi Dan grada 4. lipnja, a tim je povodom organizirano niz kulturnih, zabavnih i sportskih događanja. Program obilježavanja počinje cjelovečernjim koncertom Nine Badrić 1. lipnja 2019. Godine u 21 sat, a nastavlja se  programom Dječji dan grada, koji će se održavati na Šetnici Slave Striegla 4. lipnja 2019.godine od 10 sati, dok će se cjelovečernji koncert Darka Rundeka održati u atriju Starog grada.

Više informacija na www.sisak.hr

 

PRVENSTVO RH U KOMBINACIJI 10 SPORTSKIH PLESOVA

Hrvatski sportski plesni savez i Športski plesni klub TOP STEP uz potporu europskog grada sporta grada Siska organiziraju najzahtjevnije plesno natjecanje u kombinaciji 10 sportskih plesova. Domaćin ŠPK TOP STEP već je 16 godina član Saveza i Hrvatskoga olimpijskog odbora, a za uspješne organizacije natjecanja primio je brojne nagrade. U Sisku će plesati samo najbolji hrvatski plesni parovi kako bi Hrvatska dobila aktualne prvake koji će ju predstavljati na svjetskim i europskim prvenstvima. ŠPK TOP STEP će prirediti izvrsnu atmosferu i bogat plesni večernji program za posjetitelje. Prednatjecanja će se održavati u poslijepodnevnim satima, a večernji dio programa počet će u 18 sati.

Ulaznice se mogu kupiti isključivo na dan natjecanja ili u prostorijama ŠPK TOP STEP, Obala Ruđera Boškovića 2, Sisak.

Više informacija potražite na www.topstep.hr 

SOELA 2019.

Na ovogodišnju sedmu utrku solarnih automobila prijavilo se 28 ekipa, što utrku čini najvećom do sada.

Program manifestacije: 
- 7. lipnja u 10 sati - izložba električnih i hibridnih vozila u centru Siska (pješačka zona/ Korzo)
- 7. lipnja u 14 sati - konferencija: Svemirska tehnologija - izazov obrazovanju i gospodarstvu. Gosti su vodeći stručnjaci iz NASA-e te eminentni stručnjaci iz Siska, Zagreba i Slavonskog Broda. 
- 8. lipnja u 10 sati – start 7. utrke solarnih automobila

Više informacija potražite na www.soela.hr 

NA VALOVIMA RIJEKE KUPE

Na valovima rijeke Kupe manifestacija je koja se tijekom više mjeseci održava na rijeci ili obalama rijeke Kupe. Manifestacija je započela 22. ožujka na Svjetski dan voda i traje do kraja lipnja u kojemu se obilježava Svjetski dan zaštite okoliša. Manifestacija ima izraženu ekološku komponentu jer su svi programi u sklopu manifestacije usmjereni na podizanje svijesti o zaštiti okoliša i rijeka, pri čemu su aktivno uključeni mladi.

Među planiranim aktivnostima i događanjima ističu se ekološka akcija Volimo Kupu trajno uz čišćenje rijeke Kupe te ronjenje s bocama (8. lipnja) u povodu obilježavanja  Svjetskog dan zaštite okoliša u cilju promocije važnosti zaštite okoliša i poziva javnosti na djelovanje.

Više informacija potražite na www.sisakturist.com SISAČKI LIPANJSKI SUSRETI

Sisački lipanjski susreti manifestacija je koju u mjesecu lipnju organizira Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić iz Siska. Radi se o smotri folklora koja okuplja folklorna društva i izvorne skupine iz cijele Hrvatske i inozemstva. Primarna intencija ovih susreta je sinergijski djelovati na očuvanju hrvatske tradicionalne kulture i baštine te upoznavanje s kulturom drugih naroda. Uz to, osnovna zamisao je istaknuti Sisačke lipanjske susrete kao brend grada Siska, odnosno kao još jednu od manifestacija prema kojoj može biti prepoznatljiv.  

Sisački lipanjski susreti održavali su se u prekrasnom ambijentu atrija Staroga grada, no ove godine održat će se u središtu grada kako bi bila dostupnija sugrađanima te kako bi se gosti upoznali s njegovim ljepotama i bogatom poviješću. 
Siskom će se 15. lipnja čuti najljepši zvuci raznovrsne kulturne baštine te će se moći vidjeti šarenilo koraka i koreografija u kojima će građani i posjetitelji zajedno moći uživati.

Više informacija potražite na  www.faigkovacic-sisak.hr 

FRIENDSHIP CUP 2019

U sklopu proslave 25 godina bejzbola u Sisku i obilježavanja proglašenja grada Siska Europskim gradom sporta za 2019., Baseball klub Sisak organizira međunarodni U-12 baseball turnir pod nazivom Friendship cup 2019 na igralištu The Nest. Na turniru će nastupiti reprezentacija LLCN, reprezentacija Slovenije, reprezentacija Mađarske te U-12 ekipa LL Dubai Falcons.
Nakon prošlogodišnjega U-15 europskog prvenstva, ovo je još jedan veliki turnir kojemu je domaćin grad Sisak.

Više informacija potražite na  Facebooku 

BOJEVI ZA SISAK A.D. 1593

Povijesna i turistička manifestacija Bojevi za Sisak A.D. 1593 prikazuje način života u kasnom srednjem i ranom novom vijeku s naglaskom na prikaz događanja i bitke kod Siska 1593. godine. Manifestacija pruža vjerni prikaz odvijanja viteških borbi i ratovanja, mačevanja, streličarstva, vojnih tabora, naoružanja, zanata, pripreme hrane i drugo. Izvođači na manifestaciji su udruge koje oživljavaju povijest i način života tih povijesnih razdoblja, a dolaze iz Hrvatske i inozemstva. Specifičnost ove manifestacije je održavanje u autentičnom prostoru - utvrdi Stari grad, u kojemu se dogodio važan trenutak hrvatske povijesti, tj. obrana Hrvatskog Kraljevstva od prodora Osmanlija.

Na manifestaciji sudjeluje stotinjak izvođača te brojni obrtnici koji predstavljaju svoj rad i proizvode, a koji su usko vezani uz srednji i rani novi vijek. Svi posjetitelji mogu vidjeti kako su izgledali ondašnji vojni tabori, sprave za mučenje, oružje, borbe za naklonost dame, noćnu i dnevnu opsadu Utvrde i još mnogo toga, uz cjelodnevnu glazbu te bogatu ponudu gastronomskih specijaliteta koji se pripremaju na licu  mjesta.

Manifestacija Bojevi za Sisak A.D. 1593 održat će se sedmu godinu zaredom 22. lipnja. Manifestacija je prvi put održana 2013. kada ju je posjetilo više od 5.000 posjetitelja, a iz godine u godinu povećava se broj sudionika, izvođača, volontera i posjetitelja.

Više informacija potražite na www.muzej-sisak.hr 

ŠTROKOVO - DAN RODA U ČIGOČU

Europska zaklada za zaštitu prirodne baštine Euronatur proglasila je još 1994. Čigoč prvim europskim selom roda. Na Štrokovo, odnosno Dan roda u Čigoču doživi se duša Posavine u bogatstvu folklora i tradicije.

Posjetitelje će dočekati prodajni štandovi s eko proizvodima, izložbe etno zbirke i starih zanata, vožnja kanuima u savskom rukavcu Tišina, gastronomska ponuda, malonogometni turnir te seoska zabava u Vatrogasnom domu.

Više informacija potražite na www.pp-lonjsko-polje.hr