HŽPP

Pogodnosti

Osobe s invaliditetom

Fotografija: Shutterstock

Osoba s invaliditetom

Korisnici: osoba s invaliditetom 
Opseg popusta: četiri putovanja u odlasku i povratku tijekom godine uz 75% popusta u 1. ili 2. razredu putničkog i brzog vlaka
Osnova za popust: objava za povlašteni prijevoz željeznicom i brodom za osobe s invaliditetom, koju pribavlja i ispostavlja županijski Ured državne uprave. Objava vrijedi 60 dana od dana ispostavljanja.

Pratitelj osobe s invaliditetom

Korisnici: pratitelj osobe s invaliditetom
Opseg popusta: 100% popusta u 1. ili 2. razredu putničkog i brzog vlaka
Osnova za popust: objava za besplatni prijevoz pratitelja osobe s invaliditetom željeznicom i brodom, koju pribavlja i ispostavlja županijski Ured državne uprave. Objava vrijedi do datuma koji je naveden na objavi osobe s invaliditetom koju prati pratitelj.


Vojni i civilni ratni invalidi


Korisnici
: nositelji obiteljske invalidnine osobe poginule ili nestale u Domovinskom ratu, nositelji obiteljskih invalidnina, vojni i civilni ratni i mirnodopski invalidi
Opseg popusta: četiri putovanja tijekom godine uz 75% popusta i jedno besplatno putovanje tijekom godine radi obilaska groba poginule osobe, koji nije u mjestu stanovanja nositelja
Osnova za popust: objava za besplatni prijevoz željeznicom i borodm koju pribavlja i ispostavlja županijski Ured državne uprave

Pratitelj vojnih i ratnih civila


Korisnici
: pratitelji vojnih i civilnih ratnih invalida
Opseg popusta: 100% popusta u 1. ili 2. razredu putničkog i brzog vlaka 
Osnova za popust: objava za besplatni prijevoz pratitelja vojnih i civilnih ratnih invalida željeznicom i brodom, koju pribavlja i ispostavlja županijski Ured državne uprave. Objava vrijedi do datuma koji je naveden na objavi osobe koju prati pratitelj.

Besplatna pomoć prilikom ulaska/izlaska iz vlaka i putovanja vlakom


HŽ Putnički prijevoz i HŽ Infrastruktura osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću pružaju besplatnu pomoć prilikom ulaska/izlaska iz vlaka i putovanja vlakom.

Ako trebate pomoć i podršku pri prijevozu vlakom, molimo Vas da o tome obavijestite HŽ Putnički prijevoz ili HŽ Infrastrukturu najmanje 48 sati prije namjeravanog putovanja.

Ako nas na vrijeme ne obavijestite o svojem putovanju, u kolodvorima i tijekom putovanja poduzet će se sve razumne mjere kako bi Vam bila pružena pomoć.

Molimo Vas da nas o planiranom putovanju obavijestite najmanje 48 sati prije putovanja. Obavijestiti nas možete najavom putovanja na blagajni, telefonski ili putem elektroničke pošte:

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi s informacijama o voznom redu vlakova, cijenama, rezervacijama, pristupačnosti kolodvora, pomoći pri ulasku/izlasku iz vlaka, presjedanjima i ostalom što je vezano uz Vaše putovanje, slobodno nas kontaktirajte.  

Zahtjev za pomoć pri prijevozu vlakom i ostale informacije o prijevoznim uvjetima potražite u sljedećim dokumentima: 

Udruga invalida rada Zagreba izdala je novi broj Glasila invalida rada, GIR koji u elektronskom formatu možete preuzeti ovdje.

Osim Glasila, Udruga je izdala i brošuru vezanu uz prava invalida rada, prvu brošuru takve vrste u RH. U elektronskom formatu dostupna je ovdje.

Tiskana izdanja Glasila i brošure mogu se preuzeti u prostorijama Udruge na Novoj cesti 86, u neposrednoj blizini Trešnjevačkog trga, svakog radnog dana u vremenu od 8,00-20,00 sati.