HŽPP

Vijesti

Održano natjecanje „Naše pravo na sport“

HŽ Putnički prijevoz organizirao besplatan prijevoz za male sportaše

U Zagrebu je 18. studenoga održano 5. sportsko natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju „Naše pravo na sport“, za koju je HŽ Putnički prijevoz organizirao besplatan prijevoz. 

U natjecanju je sudjelovalo 82 djece u dobi od 5 do 17 godina iz cijele Hrvatske, a odvijalo se u pet disciplina u dvorani (šut na gol, bacanje na koš, mini kuglana, poligon i trčanje). Uz pomoć mnogobrojnih volontera, natjecanje je bilo održano u organizaciji zagrebačkog Centra za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ i Zagrebačkoga športskog saveza osoba s invaliditetom. Projekt „Naše pravo na sport“ podržali su i mnogi uspješni sportaši, među kojima su košarkaši Cibone, rukometašice Lokomotive i mnogi drugi.

Uz druženje i pružanje prilike djeci s invaliditetom da pokažu svoje sposobnosti, cilj natjecanja bio je i potaknuti sve građane da pokušaju razumjeti probleme djece s teškoćama u razvoju, probleme njihovih obitelji i probleme osoba s invaliditetom.  

Sport ne poznaje granice i bez obzira na teškoće jedine prepreke su one u našoj glavi. A to znači da ih lako možemo svladati samo uz dobru volju želju i htijenje. – naglasila je asistentica u treningu Maida Arslanagić.

U sklopu projekta održana je i humanitarna akcija – izrada kalendara za 2018. koji je sniman u suradnji s KK Cibona i paraolimpijkama Anđelom Mužinić i Helenom Dretar Karić. Donacije i novac koji će biti prikupljen prodajom kalendara bit će doniran kako bi se ovaj projekt mogao održati sljedećih godina.

HŽ Putnički prijevoz ove se godine prvi put pridružio ovom humanitarnom projektu i organizirao besplatan prijevoz za natjecatelje i njihove mentore, odnosno učenike osnovnih škola „Hugo Badalić“ iz Slavonskog Broda, „Eugen Kumičić“ iz Slatine i „Voćin“.

U povodu organizacije prijevoza voditeljica projekta Božica Križanić izjavila je:

Velik broj djece prvi put vozio se vlakom i nisu krili svoje oduševljenje. Stoga još jedanput zahvaljujem HŽ Putničkom prijevozu i ostalim donatorima, pokroviteljima i institucijama bez kojih ova akcija ne bi bila moguća.

HŽ Putnički prijevoz nastavit će potpomagati humanitarne projekte osobito namijenjene djeci i mladima jer svojim primjerom, radom i upornošću doprinose stvaranju boljeg i humanijeg društva.