HŽPP

RUMOBIL

Održana 4. međunarodna stručna konferencija „Branding Hrvatske u svijetu“

Datum: 23.4.2018. 10:00:00
U Ozlju održana konferencija iz brendiranja nacije te javne, kulturne i znanstvene diplomacije

U Ozlju je od 20. do 22. travnja 2018. održana 4. međunarodna stručna konferencija „Branding Hrvatske u svijetu“, tj. konferencija iz brendiranja nacije te javne, kulturne i znanstvene diplomacije. Konferencija se temelji na inovativnom pristupu predavanjima, praktičnoj i interaktivnoj razmjeni ideja s primjerima iz iskustva, mogućnosti diskutiranja vlastitih projekata te uvidima u mogućnosti financiranja i investiranja. Raspravljalo se i o važnosti lobiranja, pozitivnog razmišljanja, funkcioniranja pravne države, edukacije te stvaranja poticajne i inspirativne poduzetničke klime.

Na konferenciji održanoj u Starom gradu Ozlju izlagali su najuspješniji hrvatski povratnici, useljenici i budući povratnici među kojima su fizičar  i izumitelj prof. dr. sc. Davor Pavuna s Instituta u Lausannei, prodekan Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjold prof. dr. Goran Bandov, američka stručnjakinja za destinacijski menadžment i producentica Ashley Colburn, stručnjakinja za brendiranje i vlasnica agencije za branding „Fabular“ Anja Bauer Minkara, suvlasnik Adris grupe Plinio Cuccurin, naftni poduzetnik i hotelijer Tomislav Antunović, vlasnik najuspješnije hrvatske franšize u svijetu „Surf'n'Fries“ i dio tima izumitelja pametnog kišobrana KISHA Andrija Čolak, izumitelj „čitača misli“ prof. dr. Miroslav Vrankić, koji je uvršten na popis najboljih 100 europskih inovatora, međunarodno nagrađivana hrvatska pijanistica Martina Filjak, sveučilišna profesorica i društvena komentatorica doc. dr. sc. Marija Selak i menadžer u kulturi, pokretač i producent inicijative „Branding Hrvatske u svijetu“ Petar Ćurić.

U sklopu posebnog obraćanja gradonačelnice Ozlja mr. sc. Gordane Lipšinić održane su i prezentacije brendova ozaljskog kraja, među kojima je bio i projekt RUMOBIL. Projekt RUMOBIL predstavili su predstavnici HŽ Putničkog prijevoza kao dio svoje aktivnosti radnog paketa za komunikacije. Posebni turistički vlakovi koji su uvedeni na relaciji Zagreb - Ozalj od iznimne su važnosti za poticanje gospodarstva ruralnog područja i razvoja turističkih atrakcija koje grad Ozalj i okolica nude svojim posjetiteljima. Poticanje mobilnosti građana i korištenja javnih prijevoznih sredstava glavni je cilj projekta RUMOBIL, koji je uvršten u strategiju prometnog razvoja Karlovačke županije.

4th Branding conference in Ozalj, April 20th-22nd, 2018

This weekend in Ozalj was held the 4th Branding conference where HŽ PP had a chance to present RUMOBIL project at national level.

Considering that RUMOBIL has become a brand in Croatia was confirmed by showing presentation, promotional movie and with active participation at the event where many experts gathered at one place. Emphasis was on tourist trains, which HŽ PP organizes with purpose of introducing rural area, the City of Ozalj.