HŽPP

Vijesti

Održan komunikacijski seminar u sklopu Programa Interreg Central Europe

Datum: 11.9.2019. 10:00:00
Predstavnici HŽPP u Budimpešti sudjelovali na komunikacijskoj radionici za projekte u sklopu Programa Interreg Central Europe

Kao voditelji komunikacije projekta YOUMOBIL, predstavnici HŽ Putničkog prijevoza 9. i 10. rujna 2019. u Budimpešti sudjelovali su na komunikacijskoj radionici za projekte drugog i trećeg poziva u sklopu Programa Interreg Central Europe.  

Cilj radionice bio je ponuditi teorijska i praktična iskustva za učinkovito komuniciranje, razmijeniti ideje među partnerima koji sudjeluju u međunarodnim projekatima te osigurati uspješnu komunikaciju projektnih rezultata i ideja prema zainteresiranim dionicima, medijima i ostalim javnostima.

Prvi dan radionice počeo je prezentacijama o strategiji komuniciranja i mogućnostima brendiranja na temelju praktičnih primjera. U nastavku je oko 90 sudionika radionice predlagalo poboljšanja vezana uz povećanje atraktivnosti web stranica i objava na društvenim medijima. Tijekom radionice održane su i vježbe u manjim grupama sudionika u cilju boljeg planiranja komunikacije i poboljšanja tehnika komuniciranja.

Tijekom održavanja paralelnih radionica, koje su bile podijeljene prema tematskim područjima (inovacije, energija, kultura i okoliš, promet) prezentirane su smjernice za uspješno komuniciranje projekata kako bi njihov sadržaj bio razumljiv svim javnostima. Također, sudionici su dobili smjernice za rad na društvenim mrežama, predstavljeni su izazovi koji dovode do učestalih pogrešaka te smjernice za poboljšanje organizacije određenog događanja sukladno programskim pravilima.

Na kraju radionice otvorena je javna rasprava tijekom koje su na pitanja odgovarali stručnjaci iz Zajedničkog tajništva Programa Interreg Central Europe, a sudionici razmjenjivali praktična iskustva.

Više informacija o projektu potražite na web stranici, a pratite nas i na FacebookuTwitteru i Instagramu.