HŽPP

Arhiva ponuda

Obilježavanje Dana sjećanja

Poseban vlak za Vukovar 18. studenog

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine HŽ Putnički prijevoz organizirat će 18. studenog 2017. vožnju posebnog izravnog vlaka iz Zagreba za Vukovar.

Dan ponosa i sjećanja na žrtvu Vukovara i ove će godine biti obilježen prolaskom Kolone sjećanja kojom se odaje počast svim žrtvama Vukovara za Domovinu, a koja iz Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana ide Županijskom ulicom, prolazi kroz centar grada Vukovara preko mosta Jean Michel-Nicolier te se nastavlja Radićevom ulicom i Ulicom bana Josipa Jelačića sve do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. Uz velik broj branitelja, te članova obitelji poginulih i nestalih branitelja grada Vukovara, u Koloni svake godine zajedno korača više od 120.000 građana koji u tišini odaju počast i s tugom i ponosom se prisjećaju najbolnijih trenutaka iz Domovinskog rata.

Vlak će iz Zagreba krenuti u 5.30 s dolaskom u Vukovar u 9.32, dok je povratak planiran za 18.00 iz Vukovara, te dolazak u Zagreb u 22.02 sati.

Karte po cijeni od 100 kn su u prodaji na blagajnama Zagreb Glavnog kolodvora, no zbog ograničenog broja mjesta kartu je potrebno kupiti na vrijeme.