HŽPP

Arhiva ponuda

Noć knjige 2017.

Datum: 12.4.2017. 8:08:27
Od 21. do 24. travnja poslušajte dječje priče u prigradskim vlakovima Grada Zagreba

Manifestacija Noć knjige održava se šestu godinu zaredom na području cijele Hrvatske. Tom se manifestacijom daje poticaj kulturi čitanja, potiče se razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu.

Noć knjige povezuje različite institucije i organizacije, profitne i neprofitne ustanove, profesionalce i amatere, različite struke te male i stare, a održava se u knjižnicama, knjižarama, školama, vrtićima, bolnicama, prihvatilištima za tražitelje azila, muzejima, kinima, parkovima, gradskim prijevozima i drugim javnim prostorima koji taj dan postaju mjesto raznovrsnog i širokoj publici zanimljivog programa.

Noći knjige i ove se godine pridružio HŽ Putnički prijevoz pa će od 21. do 24. travnja u prigradskim vlakovima Grada Zagreba biti omogućeno emitiranje audiopriča/knjiga za djecu. Na taj će se način i u javnom prijevozu promicati popularizacija knjige i čitanja, što je iznimno važno za kulturu i obrazovanje mladih. Stoga vas pozivamo da svoje najmlađe povedete na vožnju vlakom i da zajedno poslušate njihove omiljene priče.

Više informacija potražite na www.nocknjige.hr .