HŽPP

Arhiva ponuda

Lonja bike tour 2019.

Pridružite nam se na biciklijadi 29. lipnja

Po dolasku vlaka u Sunju bicikliste će dočekati organizatori biciklijade i djelatnici Parka prirode Lonjsko polje, koji će biti domaćini cjelodnevnom izletu na kojemu će sudionike neprekidno pratiti i lokalni tamburaški bend.

Biciklijada će krenuti iz kolodvora Sunja prema Lonjskom polju, a u selu Selišće Sunjsko tradicijskom skelom biciklisti će biti prevezeni preko Save i nastaviti voziti prema Čigoču, u kojemu je nakon 12 km vožnje na turističkom imanju Tradicije Čigoč planirano prvo odmorište.

Nakon osvježenja i razgledavanja Europskog  sela roda, biciklistička povorka krenut će prema Mužilovčici, gdje se pruža mogućnost nezaboravnog pogleda na Lonjsko polje, na kojemu uz brojne ptice močvarice mirno pasu autohtone pasmine posavskog konja i turopoljske svinje. Nakon odmora  i osvježenja u lovačkoj kući, vijugavom posavskom cestom biciklisti će nastaviti vožnju kroz slikovita sela Suvoj, Trebež i Puska do sela graditeljske baštine Krapje. U Krapju će sudionici uživati u duljem odmoru tijekom kojeg je planiran ručak, razgled posavske drvene arhitekture, vožnja turističkim brodom po Savi te kušanje i kupnja tradicijskih lokalnih proizvoda.

Nakon odmora izletnici će nastaviti kroz selo Drenov Bok prema Jasenovcu, u kojemu će razgledati spomen-područje, a potom se uputiti na kolodvor gdje će ih čekati Lonja bike-express i odvesti ih u Sisak, tj. Zagreb.  

Vozni red

Polazak: Zagreb GK 7.45 – Buzin 7.55 – Velika Gorica 8.01 – Lekenik 8.15 – Sisak 8.30 – Sunja 9.09 sati

Povratak: Jasenovac 19.34 – Sunja 20.30 – Sisak 21.19 – Lekenik 21.34 – Velika Gorica 21.48 – Buzin 21.54 – Zagreb GK 22.06 sati

Cijene karata:

Karte za povratno putovanje uz prijevoz bicikla prodaju se na blagajnama u kolodvorima Zagreb GK i Velika Gorica po cijeni od:

  • 60 kuna za odrasle
  • 40 kuna za djecu od 6 do 12 godina i umirovljenike
  • djeca do 6 godina besplatno (najviše dvoje djece, ostala djeca 40 kn)

Na blagajnama u kolodvorima Lekenik i Sisak karte će se prodavati po cijeni od:

  • 35 kuna za odrasle
  • 20 kuna za djecu od 6 do 12 godina i umirovljenike
  • djeca do 6 godina besplatno (najviše dvoje djece, ostala djeca 20 kn) 

Prijevoz bicikla uključen je u cijenu karte.

Brošuru preuzmite ovdje .