HŽPP
VAŽNA OBAVIJEST:

Obvezno nošenje zaštitnih maski

Arhiva ponuda

Lonja bike-express

Otkrijte ljepote Lonjskog polja biciklom!

Pridružite nam se i ove godine na vožnji izletničkoga biciklističkog  vlaka Lonja bike-express i provedite dan u društvu prijatelja i ljubitelja prirode i biciklizma.

Po dolasku vlaka u Sunju bicikliste će dočekati organizatori biciklijade i djelatnici Parka prirode Lonjsko polje, koji će biti domaćini ovom cjelodnevnom izletu na kojemu će ih neprekidno pratiti i lokalni tamburaški bend.

Biciklijada će krenuti iz kolodvora u Sunji prema Lonjskom polju, a u selu Selišće Sunjsko tradicijskom će se skelom biciklisti prevesti preko rijeke Save i nastaviti voziti prema Čigoču, u kojemu je nakon 12 km vožnje na turističkom imanju Tradicije Čigoč planirano prvo odmorište.

Nakon osvježenja i razgledavanja europskog  sela roda, biciklistička povorka krenut će prema Mužilovčici, gdje se pruža mogućnost nezaboravnog pogleda na Lonjsko polje, na kojemu uz brojne ptice močvarice mirno pasu autohtone pasmine posavskog konja i turopoljske svinje. Nakon odmora  i osvježenja u lovačkoj kući, vijugavom posavskom cestom biciklisti će nastaviti vožnju kroz slikovita sela Suvoj, Trebež i Puska, do sela graditeljske baštine Krapje. U Krapju će sudionici uživati u duljem odmoru tijekom kojeg je planiran ručak, razgled posavske drvene arhitekture, vožnja turističkim brodom na rijeci Savi te kušanje i kupnja tradicijskih lokalnih proizvoda.

Nakon odmora izletnici će nastaviti kroz selo Drenov Bok prema Jasenovcu, u kojemu će razgledati Spomen područje, a potom se uputiti na kolodvor gdje će ih čekati Lonja bike-express i odvesti ih u Sisak, tj. Zagreb.  

Vozni red

Polazak

Zagreb GK 7.55 - Buzin 8.04 - Velika Gorica 8.10 - Lekenik 8.24 - Sisak 8.43 - Sunja 9.15

Povratak

Jasenovac 19.02 - Sunja 20.14 - Sisak 21.04 - Lekenik 21.23 - Velika Gorica 21.37 - Buzin 21.43 - Zagreb GK 21.54

Cijene karata

Karte za povratno putovanje uz prijevoz bicikla od 23. svibnja prodavat će se na blagajnama u kolodvorima Zagreb GK i Velika Gorica i stajalištu Buzin po cijeni od:

  • 50 kuna za odrasle
  • 40 kuna za djecu od 6 do 12 godina i umirovljenike
  • djeca do 6 godina besplatno (najviše dvoje djece, ostala djeca 20 kn)

Na blagajnama u kolodvorima Lekenik i Sisak karte će se prodavati po cijeni od:

  • 30 kuna za odrasle
  • 20 kuna za djecu od 6 do 12 godina i umirovljenike
  • djeca do 6 godina besplatno (najviše dvoje djece, ostala djeca 20 kn) 

Više o biciklijadi potražite na http://biciklijade.com/detail/1621.