HŽPP

Arhiva ponuda

Lonja bike-express

3. lipnja otkrijte ljepote Lonjskog polja biciklom

Odvezite se vlakom do Sunje i na biciklu uživajte u ljepotama Lonjskog polja. Po dolasku vlaka bicikliste će u Sunji dočekati organizatori biciklijade - djelatnici Parka prirode Lonjsko polje, koji će im biti domaćini na cjelodnevnom izletu na kojemu će ih neprekidno pratiti i tamburaški bend.

Vožnja biciklom kreće s kolodvora u Sunji i nastavlja prema Lonjskom polju, U selu Selišće Sunjsko biciklisti će preko Save biti prebačeni tradicijskom skelom nakon čega će vožnju nastaviti do Čigoča, europskog sela roda, u kojemu će nakon 12 prijeđenih kilometara biti priređen odmor na turističkom imanju Tradicije Čigoč. Nakon osvježenja i razgledavanja europskog  sela roda kreće se prema Mužilovčici, iz koje se pruža nezaboravan pogled na Lonjsko polje, na kojemu u društvu mnogobrojnih ptica močvarica mirno pasu autohtone pasmine domaćih životinja - posavski konji i turopoljske svinje. Nakon odmora  i osvježenja u lovačkoj kući, vijugavom posavskom cestom biciklom se nastavlja kroz slikovita sela Suvoj, Trebež i Puska do Krapja, sela tradicijske graditeljske baštine. U Krapju je organizirana dulja pauza za ručak, upoznavanje s posavskom drvenom arhitekturom, vožnju turističkim brodom te kušanje i kupnju tradicijskih lokalnih proizvoda.

Nakon odmora izletnici nastavljaju kroz selo Drenov Bok i stižu u Jasenovac, u kojemu kroz spomen-područje dolaze u kolodvor u kojemu ih čeka Lonja bike-express.

Vozni red

Polazak: Zagreb GK 7.45 - Buzin 7.56 - Velika Gorica 8.02 - Lekenik 8.16 - Sisak 8.34 – Sunja 9.07

Povratak: Jasenovac 19.28 - Sunja 20.21 - Sisak 21.10 - Lekenik 21.27 - Velika Gorica 21.41 - Buzin 21.46 - Zagreb GK 21.55

 

Cijene karata (prijevoz bicikla uključen u cijenu)

Na blagajnama u Zagreb GK, Buzinu i Velikoj Gorici povratne karte ispostavljat će se u pretprodaji i na dan putovanja po cijeni od 60 kuna za odrasle, 40 kuna za djecu od 6 do 12 godina i umirovljenike, a djeca do 6 godina putuju besplatno (najviše dvoje djece u pratnji roditelja, a za ostalu djecu plaća se 40 kuna po djetetu).

Na blagajnama u Lekeniku i Sisku povratne karte ispostavljat će se u pretprodaji i na dan putovanja po cijeni od 35 kuna za odrasle, 20 kuna za djecu od 6 do 12 godina i umirovljenike, a djeca do 6 godina putuju besplatno (najviše dvoje djece u pratnji roditelja, a za ostalu djecu plaća se 20 kuna po djetetu).