HŽPP

Vijesti

Lei Lou express

Dizajnerica Aleksandra Dojčinović odvela publiku na spektakularno modno putovanje

U večeri ispunjenoj ljepotom dizajnerica Aleksandra Dojčinović u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom svoju je publiku 16. svibnja odvela na spektakularno modno putovanje.

Moda i putovanja nerazdvojni su pojmovi ako pitate Aleksandru Dojčinović, jednu od najuspješnijih modnih dizajnerica u Hrvatskoj. I baš zato ih je odlučila spojiti na svojoj trećoj samostalnoj reviji. Šušur je počeo na zagrebačkom Zapadnom kolodvoru gdje su se okupila brojna poznata lica, među kojima je bila i predsjednica RH Kolinda Grabar - Kitarović.

Lei Lou express stigao je nešto poslije 21 sata i oduševio uzvanike. Kako je cijela Aleksandrina karijera posvećena ženama, tako je i ovu savršenu modnu večer sve bilo upravo u znaku žena. Lei Lou express od Zapadnog do Glavnog kolodvora u Zagrebu vozila je Lorena Matejaš, prva žena strojovođa u povijesti. Uzvanicima je na usluzi bila i vlakopratiteljica Suzana Vidaković. Bilo je to putovanje koje je mnogim Aleksandrinim gostima bilo prvo putovanje željeznicom. A da ne bude i zadnje, pobrinuo se Aleksandrin tim koji je u najavi prije samog početka revije poručio:

„Dragi svi, iako danas modernim vlakovima HŽ-a još uvijek u škole i fakultete putuju đaci i studenti, a turisti na neka od naših najljepših odredišta, da bi se hrvatskim vlakovima vratio stari sjaj treba još puno raditi, što neće biti moguće ne uključimo li se svi zajedno, svatko svojim primjerom. Aleksandra Dojčinović je to odlučila napraviti ovom revijom. Prvi put u povijesti jedan će hrvatski peron postati modna pista na koju ste vi, uzvanici, doputovali vlakom. Lei Lou i HŽ zajedničkim će snagama večeras pokazati zašto je važno čuvati tradiciju. Zato neka vam ovo večerašnje putovanje vlakom, bez obzira je li bilo prvo, postane godišnje pravilo, a ne iznimka. Uživajte u reviji.“

Aleksandra Dojčinović je iz svog rodnog Zagreba poslala još jednu predivnu razglednicu. U reviju je utkala mnoga osobna iskustva i sjećanja, osobito na vlastite poslovne početke na kojima se i sama osjećala kao na velikom kolodvoru, okružena mnoštvom ljudi koji negdje žure i, dok su oni svoje pravce kretanja već dobro znali, ona je tek trebala odabrati svoj.

Prvom revijom na jednom hrvatskom kolodvoru Aleksandra je odala poštovanje svim ženama zaposlenim na željeznici. Bila je to večer u čast ženama, večer posvećena putovanjima i povratku, što je u posljednje vrijeme, zahvaljujući i popularnim društvenim mrežama poput Facebooka i Instagrama, postalo neizostavni dio lifestylea, ali u širem smislu i mode, jer ona je odavno prerasla okvire modne piste. Kako Aleksandra kaže - fenomen putovanja u savršenoj sprezi s modom, a tu je večer željeznički kolodvor, koji je često simbol suza, rastanaka i odlazaka, zahvaljujući reviji za nadolazeću jesen i zimu, ponovno postao mjestom smijeha, sastanaka i dolazaka.